Τετάρτη 18 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Πολλά τα λεφτά... »!

Στη γνωστή ατάκα της παλιάς ελληνικής ταινίας παραπέμπει η σημερινή κόντρα τραπεζιτών, χρηματιστών και άλλων «κοράκων» του χρηματιστηριακού τζόγου με τον καθένα από αυτούς να διεκδικεί για λογαριασμό του κομμάτια από την πίτα των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας.

Για παράδειγμα, η έγκυρη «Καθημερινή», από το φύλλο της περασμένης Κυριακής, μας πληροφορεί για την «ολοφάνερη στρέβλωση» που, όπως ισχυρίζεται, προκαλεί η διαχείριση αποθεματικών από την Τράπεζα Ελλάδας. Επικαλείται, μάλιστα, τους διαχειριστές εμπορικών τραπεζών, οι οποίοι - σύμφωνα με την εφημερίδα - «τρίβουν τα μάτια τους με τις αποδόσεις» που επιτυγχάνει το κοινό ταμείο της Τράπεζας της Ελλάδας και «περιορίζονται σε εικασίες για το πώς επιτεύχτηκαν» (sic!)

Είναι απόλυτα φανερό το γεγονός ότι το παιχνίδι χοντραίνει. Οι μερίδες του μεγάλου κεφαλαίου, αξιοποιώντας το σκάνδαλο των ομολόγων - και ελέω της εφαρμοζόμενης πολιτικής από το δικομματισμό - διεκδικούν ακόμα περισσότερα.

Και για να μη μένει αμφιβολία για το τι ακριβώς διεκδικούν, να σημειώσουμε πως οι καταθέσεις των ασφαλιστικών ταμείων που βρίσκονται κάτω από τη διαχείριση της Τράπεζας Ελλάδας ξεπερνούν τα 11 δισ. ευρώ. Αλλά είπαμε: «Είναι πολλά τα λεφτά, Αρη»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ