Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αμεση καταγγελία του νέου αντεργατικού εγκλήματος της κυβέρνησης

Παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλου

Καταγγέλλοντας άμεσα από το βήμα της Βουλής την άθλια μεθόδευση της κυβέρνησης ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στην εργατική τάξη το νέο πολιτικό έγκλημα στο οποίο προχώρησε στις 6 το απόγευμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέναντι στην εργατική τάξη και τα δικαιώματά της. Αποτελεί πρόκληση η τροπολογία που φέρατε σαν τους κλέφτες. Η ενέργειά σας αυτή αποτελεί τον ορισμό της πολιτικής αλητείας.

Με αυτό τον άθλιο τρόπο επικυρώνετε το κλείσιμο της 3ης "αξιολόγησης", που θα φέρει νέα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα.

Η κυβέρνησή σας αποτέλεσε τον πλασιέ του κεφαλαίου. Δίνει συγχωροχάρτι στα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού και τώρα επιδιώκετε να τσακίσετε το ύψιστο δικαίωμα, τη μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης, το δικαίωμα στην απεργία. Ποδοπατάτε και χλευάζετε με αυτή σας την πράξη το αίμα, τις θυσίες της εργατικής τάξης σε όλη τη Γη (...) Είσαστε αδίστακτοι μπροστά στην ανάγκη εφαρμογής όλων των μέτρων που εξυπηρετούν το κεφάλαιο και τους οργανισμούς του, γι' αυτό και καθημερινά παίρνετε τα εύσημα των πολιτικών εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ, των ΗΠΑ.

(...) Φέρνετε την τροπολογία για να συζητηθεί αύριο με μία κατεπείγουσα διαδικασία, γιατί νομίζετε ότι έτσι θα πιάσετε στον ύπνο την εργατική τάξη, ότι δεν θα προλάβουν να οργανώσουν την αντίδρασή τους οι εργαζόμενοι. Είσαστε βαθιά γελασμένοι. Θα τους βρείτε μπροστά σας καθημερινά στους δρόμους, με αποκορύφωμα την απεργία στις 14 Δεκέμβρη».

Η παρέμβαση του Ν. Καραθανασόπουλου έγινε σε συζήτηση Επίκαιρης Επερώτησης της ΝΔ για τον «διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης».

Απαντώντας στις προκλητικές επισημάνσεις της Τ. Χριστοδουλοπούλου, που προέδρευε εκείνη την ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής και έλεγε ότι «είστε εκτός θέματος», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε: «Στο θέμα είμαστε γιατί ακριβώς αυτά τα μέτρα θα επιβάλει η ΕΕ σε όλα τα κράτη - μέλη της. Γιατί η ΕΕ δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας ιμπεριαλιστικός οργανισμός, μία περιφερειακή ένωση των καπιταλιστικών κρατών που ύψιστη επιδίωξή της είναι να θωρακίσει τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και να τσακίσει τα δικαιώματα και τη ζωή της εργατικής τάξης και των υπόλοιπων εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ