Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Σήμερα η κινητοποίηση - απάντηση στην κυβερνητική φιέστα

Με σύνθημα «Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας, αγώνας - αντεπίθεση η επιλογή μας», σωματεία και φορείς της Κέρκυρας καλούν στην κινητοποίηση ενάντια στην «αναπτυξιακή» φιέστα που στήνει η κυβέρνηση, σήμερα Τετάρτη 6 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Σαρόκο, όπως και σε συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14 του μήνα.

Τα σωματεία και οι φορείς που καλούν: Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Συνδικάτο Οικοδόμων Κέρκυρας, Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας, Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων, Φοιτητικοί Σύλλογοι: Ιστορικού, Πληροφορικής, Αρχειονομίας του Ιόνιου Παν/μιου, Σωματείο Αυτοαπασχολούμενων Κέρκυρας, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας.

Βήμα και αυτήν τη φορά για την ανταλλαγή σκέψεων και προτάσεων με επίκεντρο τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης, το έβδομο «περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο» άρχισε χτες με ομιλία του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτου και ολοκληρώνεται απόψε με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα.

Η καταγραφή των αξιώσεων των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται κατά τόπους, αλλά και των δυνατοτήτων για κερδοφόρες επενδύσεις, ο διάλογος με «κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς», ώστε να συντηρούνται ή να διανοίγονται δίαυλοι επικοινωνίας απαραίτητοι στην κυβέρνηση, είναι το ζητούμενο των συνεδρίων, τα συμπεράσματα των οποίων θα διαμορφώσουν την «Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική 2021».

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θ. Γαλιατσάτος, αφού υπερθεμάτισε της παραγωγικής ανασυγκρότησης, στόχος που προϋποθέτει παγίωση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, ζήτησε απ' την κυβέρνηση που τσακίζει το λαό να σταθεί αρωγός στην κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και στη διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης, παραπέμποντας σε μέτρα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας.

Χτες και σήμερα θα παρέμβουν περισσότεροι από είκοσι υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς υπουργείων, σε θεματικές που αφορούν «Υποδομές και Πολιτικές για την Υγεία», «Πολιτικές για την Παιδεία και τον Χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», «Πολιτικές για τη Στήριξη του Πολιτισμού και του Αθλητισμού», «Τουρισμός, Εργασιακές Σχέσεις και Κοινωνική Οικονομία», «Επιχειρηματικότητα, Επενδύσεις, Κοινωνική Συνοχή και Απασχόληση», «Υποδομές, Νησιωτικό Περιβάλλον, Ενέργεια και Δημόσια Περιουσία» και «Αγροτική Ανάπτυξη και Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου» κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ