Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Καμαρώνει για τις αντιλαϊκές επιδόσεις, δεσμεύεται για την κλιμάκωσή τους

Τα εύσημα του κεφαλαίου για την καλή δουλειά που κάνει η κυβέρνησή του, στην οποία αναφέρθηκε διεξοδικά, διεκδίκησε ο πρωθυπουργός, μιλώντας χτες βράδυ στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. «Ξέρετε ότι τιμήσαμε την εμπιστοσύνη σας και ήμασταν πάντα με τις πόρτες ανοιχτές να συζητήσουμε (...) για το καλό της ανάπτυξης», διαβεβαίωσε το ακροατήριό του ο Αλ. Τσίπρας, στο οποίο προηγουμένως είχε μοιράσει δεσμεύσεις για επιμονή στην αντιλαϊκή πολιτική που απαιτεί η ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Στόχος για τον οποίο ζήτησε τη συναίνεση των αστικών πολιτικών δυνάμεων, παραδεχόμενος ότι εκεί κατατείνουν και τα «αναπτυξιακά» συνέδρια που διοργανώνει η κυβέρνηση. Ομολογώντας ότι κρίσιμο παράγοντα για την ευόδωσή του αποτελεί η στράτευση του λαού, η «ενεργή σύμπραξη της κοινωνίας», όπως είπε, επιστράτευσε και τα δολώματα της «δίκαιης ανάπτυξης», με ισχυρισμούς όπως ότι «υπάρχει εναλλακτικός δρόμος για την ανάπτυξη που δεν περνά μέσα από τη συντριβή της εργασίας». Κι αυτό λίγες ώρες μετά το νέο κατασταλτικό χτύπημα των διαδηλωτών εργαζομένων και λίγες μέρες πριν η κυβέρνησή του φέρει στη Βουλή το νέο χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα, ως επιστέγασμα στις ανατροπές που έχουν προηγηθεί και σαρώσει τα εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ο Αλ. Τσίπρας επικαλέστηκε ως απόδειξη του πόσο επιτυχημένη είναι για το κεφάλαιο η κυβερνητική πολιτική την αναγνώριση των επενδυτών, των αγορών, των εταίρων και παρουσίασε ως δυνατό του χαρτί το «θετικό κλίμα» από το κλείσιμο σε χρόνο ρεκόρ της τρίτης «αξιολόγησης» που ματώνει τους εργαζόμενους.

«Η ώρα της ελληνικής οικονομίας έφτασε», σημείωσε μεταξύ άλλων επικαλούμενος την αναιμική καπιταλιστική ανάκαμψη, για να συνεχίσει ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό για το λαό σημαίνει θυσίες διαρκείας. Διαβεβαίωσε μάλιστα τους εκπροσώπους του κεφαλαίου ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει αταλάντευτα στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο: «Η Ελλάδα αποκτά κουλτούρα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, δεν είμαστε πια φοβικοί (...) Δεν θα σταματήσουμε τις μεταρρυθμίσεις, θα προχωρήσουμε με το δικό μας σχέδιο βαθιών τομών που έχει ανάγκη η χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πέρα από τις δεσμεύσεις για ένταση της αντιλαϊκής επιδρομής, επανέλαβε την κυβερνητική πρόθεση για στήριξη επιχειρήσεων, απαριθμώντας τα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να στηρίξουν την ανάκαμψη του κεφαλαίου (ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αναπτυξιακός νόμος, εξυγίανση τραπεζών κ.ά.). Μίλησε για τα έργα που εξελίσσονται, τα οποία αποτελούν στρατηγικές επιλογές της αστικής τάξης, όπως σε μεταφορές, Ενέργεια κ.α. Ολα τα παραπάνω, μαζί με τις αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση, την άρση των «γραφειοκρατικών εμποδίων», δημιουργούν κατά τον πρωθυπουργό «φιλοεπενδυτικό κλίμα», το οποίο ενίσχυσε με την υπόσχεση για νέα άρση των φορολογικών βαρών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με σημαία την «κοινωνική συνοχή» (2021-12-11 00:00:00.0)
Καβγαδάκια για το σχέδιο ενίσχυσης του κεφαλαίου (2020-07-30 00:00:00.0)
Ολα τα «σφυριά» στο στόχο της ανάκαμψης του κεφαλαίου (2017-07-29 00:00:00.0)
Γερό «φαγοπότι» για το κεφάλαιο, παραμύθια «δίκαιης ανάπτυξης» για το λαό (2016-06-03 00:00:00.0)
Βαφτίζει «λαϊκή εντολή» τη βάρβαρη επίθεση για λογαριασμό του κεφαλαίου (2016-05-09 00:00:00.0)
«Κρίσιμες καμπές», «κάβοι» και «διαταξικοί αγώνες»... (2016-04-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ