Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2017 - Κυριακή 10 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Δίνουν το δικό τους «παρών» στην απεργία

Το δικό τους «παρών» ετοιμάζονται να δώσουν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, φτωχοί αγρότες και κτηνοτρόφοι καθώς και αυτοαπασχολούμενοι. Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες αυτοαπασχολούμενων συζητούν και αποφασίζουν τη συμμετοχή τους στην απεργία, οργανώνουν τη μαζική τους παρουσία στις απεργιακές συγκεντρώσεις, ενώνουν τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους με αυτά των απεργών.

Υπενθυμίζεται ότι κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία και τις συγκεντρώσεις έχουν απευθύνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

Με τα τρακτέρ τους ετοιμάζονται να πάρουν μέρος στα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, στις 14 Δεκέμβρη, οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας. Παράλληλα, το αγροτικό κίνημα ετοιμάζεται για τη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, για την οργάνωση και το συντονισμό της πάλης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17/12, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΔΕΥΑΛ, στη Λάρισα.

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τα απεργιακά συλλαλητήρια και για την πανελλαδική σύσκεψη, τη Δευτέρα 11/12, στις 12 το μεσημέρι, στον Παλαμά Καρδίτσας, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των ΔΣ των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, καθώς και Αγροτικών Συλλόγων της Μαγνησίας.


Στο μεταξύ, στα Τρίκαλα, τη Δευτέρα 11/12 θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία, ενάντια στη φοροληστεία και στα χαράτσια.

Κοινό κάλεσμα από Ομοσπονδίες αυτοαπασχολούμενων

Κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους να πάρουν μέρος στα απεργιακά συλλαλητήρια στις 14 Δεκέμβρη απευθύνουν έξι Ομοσπονδίες. Συγκεκριμένα, οι Ομοσπονδίες Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών, Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, Σωματείων Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Ελαφρών Φορτηγών ΔΧ, Βιοτεχνών Υποδηματοποιών και Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λέσβου καλούν κάθε αυτοαπασχολούμενο να πάρει τη θέση του στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. «Η επίθεση στα δικαιώματα και το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας μας αφορά όλους. Μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον κοινό αντίπαλο, να ανοίξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης», σημειώνουν στο κοινό τους κάλεσμα.

Οι Ομοσπονδίες διεκδικούν:

-- Αμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο, όπως ισχύει για όλους. Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της φορολόγησης από το 1ο ευρώ, το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ.

-- Αμεσο τερματισμό των κατασχέσεων και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

-- Τέρμα στις νέες περικοπές σε συντάξεις - παροχές - επιδόματα. Αμεση ανάκτηση των απωλειών σε συντάξεις και παροχές Υγείας - Πρόνοιας, δωρεάν για όλους.

-- Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια, τις προσφορές και τις εκπτώσεις.

Ανακοίνωση από την ΕΣΚ ΥΠΑ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια απευθύνει η «Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση» (ΕΣΚ) Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ).

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΣΚ ΥΠΑ σημειώνει: «Ετσι απαντάμε στα αντιλαϊκά μέτρα και στο πλήγμα που ετοιμάζονται να δώσουν κυβέρνηση, "θεσμοί" και μεγαλοεργοδότες στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων, με το χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση. Ετσι απαντάμε στην ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων ("Fraport" και όμιλος Κοπελούζου) και στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση και των υπόλοιπων αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας. Ετσι απαντάμε στην κρατική καταστολή και την εργοδοτική τρομοκρατία, που μέρα με τη μέρα ενισχύεται προκειμένου να προχωρήσει χωρίς εμπόδια η λεγόμενη δίκαιη ανάπτυξη και να στηριχτεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ