Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2017 - Κυριακή 10 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγέλλει την απόλυση συνδικαλίστριας

Με κινητοποίηση έξω από το κατάστημα «Σαβοϊδάκης» απαίτησε την ακύρωση της απόλυσης εργαζόμενης, μέλους της διοίκησής του, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Ηρακλείου.

Το Συνδικάτο σημειώνει ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η εργαζόμενη ανέδειξε τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην επιχείρηση, «όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν με χιλιάδες απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς να πληρώνονται στην ώρα τους, τους χρωστάει άδειες χρόνων, τις καθυστερήσεις πληρωμής των επιδομάτων αδείας, με εντατικοποίηση της εργασίας, σε καθεστώς τρομοκρατίας, όπου πολλοί εξωθούνται στην παραίτηση γιατί δεν αντέχουν κ.λπ.».

Αυτή η δράση του Συνδικάτου και της εργαζόμενης εξόργισε την εταιρεία, που θέλησε να την ξεφορτωθεί. «Αμέσως μετά την επίδοση στην εταιρεία της συνδικαλιστικής ιδιότητας της συναδέλφισσας, η εταιρεία ξεκίνησε τις απειλές και την προσπάθεια τρομοκράτησής της και των υπόλοιπων συναδέλφων της. Αφού είδε πως όλα αυτά δεν έπιασαν τόπο, προχωράει σε μία τρομοκρατική, παράνομη, εκδικητική και καταχρηστική απόλυση της εργαζόμενης και συνδικαλίστριας».

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους της εταιρείας «να σταθούν αλληλέγγυοι στο πλάι της συναδέλφισσας που διώκεται, γιατί τόλμησε να βγει μπροστά και να διεκδικήσει» και τους συνδικαλιστικούς φορείς να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, «ειδικά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τις συνδικαλιστικές ελευθερίες».

Την απόλυση καταγγέλλει και η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ