Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2017 - Κυριακή 10 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Χαρακτηριστικά παραδείγματα της απάτης και της νοθείας

Η απάτη και η νοθεία που επιχείρησε να «νομιμοποιήσει» και να επιβάλει στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Πάτρας η λεγόμενη «ηγετική» ομάδα της διοίκησης «βγάζει μάτι»...

Ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπως τα καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους τα σωματεία της Πάτρας που αντιτάχθηκαν και προχώρησαν στην τριήμερη κινητοποίηση:

-- Σωματείο Ναυτεργατών Δ. Ελλάδας: Με αιφνιδιαστική αλλαγή καταστατικού, μετατρέποντας το Σωματείο Ναυτεργατών Πορθμείου Ρίου - Αντιρρίου σε Δ. Ελλάδας, ψηφίζουν 336 και εκλέγουν από 1 αντιπρόσωπο 6. Οι φάκελοι φτάνουν στην κάλπη σε σακούλες, κουτιά και τσέπες... Περίπου 100 από τους ψηφίσαντες δεν υπάρχουν καν στα ναυτολόγια των πλοίων, ενώ ταυτόχρονα είναι δεκάδες οι υπεύθυνες δηλώσεις ψηφισάντων που λένε ότι δεν ψήφισαν ποτέ σε τέτοιο σωματείο.

-- Σωματείο Εργαζομένων στα Τεχνικά Γραφεία: Εμφάνισε την τελευταία στιγμή 460 ψηφίσαντες από αρχαιρεσίες που έγιναν πριν από ένα χρόνο. Δεν κατέθεσε ποτέ πρακτικά εκλογών και ψηφίσαντα μέλη στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και το Πρωτοδικείο.

-- Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ενωση»: Σε διάρκεια 4 μηνών πραγματοποίησε εκλογές σε όλη την Ελλάδα. Εμφάνισε από 2 αντιπροσώπους 17 για τις εκλογές του ΕΚΠ. Ψηφίζουν από τη Χαλκιδική μέχρι την Κόρινθο και από το Μεσολόγγι μέχρι το Βόλο και όλοι αυτοί εκλέγουν αντιπροσώπους για το ΕΚΠ! Πιάστηκαν «στα πράσα» να κάνουν καταμέτρηση σε φακέλους που έρχονταν σε κουτιά και σακούλες από όλη την Ελλάδα.

-- Σωματείο Καθαριστριών Πάτρας: Χωρίς καμία συλλογική διαδικασία, χωρίς καν εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση έκαναν εκλογές στα κρυφά. Και ενώ όταν έκλεισαν οι κάλπες είχαν ψηφίσει 71 εργαζόμενοι, εμφάνισαν πρακτικό με 112 ψηφίσαντες.

-- Σωματείο Εργαζομένων Εργοστασίου «ΤΙΤΑΝ»: Ενώ στις αρχαιρεσίες ψήφισαν 68, εμφάνισαν 2 αντιπροσώπους με μέτρο για δεύτερο αντιπρόσωπο το 76.

-- Σωματείο Μουσικών «Δαυίδ»: Στο σωματείο ψηφίζουν πέρα από τους μουσικούς και οι φίλοι τους (το λέει το καταστατικό τους!) και από ό,τι φαίνεται στα αποτελέσματα... έχουν μεγάλο κοινό!

Σε όλα αυτά τα κραυγαλέα, μάλιστα, μπήκε και... δικαστική σφραγίδα «νομιμοποίησης»! Οπως καταγγέλλουν τα σωματεία που ανέλαβαν την πρωτοβουλία ενάντια στη νοθεία, την Παρασκευή 1/12 «το δικαστήριο αποφάσισε να συμμετέχουν στις εκλογές σωματεία που δεν έκαναν καν αρχαιρεσίες, που παρουσίασαν ψεύτικα και πλαστά χαρτιά, που μάζεψαν ψήφους από όλη την Ελλάδα, που δεν έκαναν ποτέ συνεδρίαση, εναντιώθηκαν σε κάθε πρωτοβουλία οργάνωσης και αγώνα για την υπεράσπιση των εργαζομένων και των ανέργων. Αυτή είναι η "ανεξάρτητη" Δικαιοσύνη που νομιμοποιεί τη νοθεία και την απάτη»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ