Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρυσαυγίτης συνεργάτης του Μιχαλολιάκου συνελήφθη για τα επεισόδια στο Μετς

Ενας χρυσαυγίτης συνελήφθη, μαζί με άλλα οκτώ άτομα, για τα βίαια επεισόδια στο Μετς, το βράδυ του Σαββάτου, σε αγώνα βόλεϊ μεταξύ Παναθηναϊκού και Εθνικού. Πρόκειται για έναν 37χρονο, μετακλητό υπάλληλο της Βουλής και, κατά δημοσιεύματα, οδηγό του γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, πρωτοστάτησε σε ενέδρα σε βάρος των οπαδών του Παναθηναϊκού αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα βόλεϊ. Εκτός όλων των άλλων κατηγορείται ότι επιτέθηκε εναντίον αστυνομικού, με αποτέλεσμα να πέσει από τη μοτοσικλέτα του και η τελευταία να υποστεί φθορές. Ο συλληφθείς είχε νόμιμη άδεια οπλοφορίας, η οποία του είχε αφαιρεθεί στο παρελθόν αλλά το Μάρτη του 2017 έδωσε πάλι εξετάσεις και του επιστράφηκε. Ανάμεσα στους εννέα, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, βρίσκεται ένα άτομο που είχε ταυτοποιηθεί ως ένας από τους δράστες της επίθεσης στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Εθνος», στη λεωφόρο Συγγρού.

Αρχικά έγιναν 11 προσαγωγές, ενώ στη συνέχεια οι 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι οκτώ από τους συλληφθέντες είναι Ελληνες, ηλικίας από 16 έως 39 χρόνων, και ο ένας Αλβανός. Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα τα άτομα επιτέθηκαν σε οπαδούς που έβγαιναν από το γήπεδο, ακολούθησαν επεισόδια, ενώ έβαλαν φωτιά σε επτά δίκυκλα και προκάλεσαν φθορές σε πέντε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται για στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος ήταν και υποψήφιος βουλευτής. Συνόδευε τον αρχηγό της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης (ως σωματοφύλακας) ακόμα και στην επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο, το 2012. Μάλιστα, ο εν λόγω, το Φλεβάρη του 2017, σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ήταν παρών σε επεισόδια που προκάλεσαν χρυσαυγίτες στο δικαστήριο στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Επιπρόσθετα, ο χρυσαυγίτης παραπέμπεται με το ερώτημα της απόλυσης, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Υπαλλήλων της Βουλής, αφού είναι εν ενεργεία μετακλητός υπάλληλός της. Αναμένεται να ακολουθηθεί διαδικασία ανάλογη με εκείνη στην περίπτωση του στελέχους της ΧΑ Χρήστου Ζέρβα, μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ