Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Και το περιβάλλον στο βωμό του κεφαλαίου

Μια ακόμα προσυνεδριακή θεματική ημερίδα, ενόψει του επερχόμενου συνεδρίου της, πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο στο Περιστέρι η ΝΔ. Και σε αυτό το «προσυνέδριο», αυτήν τη φορά με θέμα το περιβάλλον, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης προσπερνώντας τις ευθύνες του κόμματός του, που από κυβερνητικές και άλλες θέσεις υπηρέτησε επί χρόνια το σχεδιασμό για λογαριασμό του κεφαλαίου που πνίγει τα λαϊκά στρώματα, οχυρώθηκε (όπως και η κυβέρνηση) πίσω απ' την κλιματική αλλαγή μιλώντας για «ακραία φαινόμενα», ενώ ισχυρίστηκε ότι «οι μελέτες ήταν έτοιμες και οι πόροι υπήρχαν» για αντιπλημμυρικά έργα.

Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για «πρόγραμμα τακτοποίησης αυθαιρέτων», που τάχα «θα εξαιρεί τα χτισμένα σε ρέματα ή σε καμένες περιοχές», για «αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος» ώστε να γίνει «ενεργειακά φιλικό» με το «αζημίωτο» για τις αντίστοιχες εταιρείες, ενώ «απογείωσε» την πολιτική εμπορευματοποίησης της γης μιλώντας για «ανασχεδιασμό του φυσικού περιβάλλοντος» και για καλύτερη αξιοποίηση των προστατευόμενων περιοχών και των εσόδων που αυτές μπορούν να αποδίδουν.

Στο μεταξύ, χτες η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, έθεσε εκ νέου θέμα για τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον Β. Παπαδόπουλο, κατηγορώντας την ότι «έκανε δουλειές» μαζί του και «ειδικότερα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας επί κ. Καμμένου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ