Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2017 - Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να μπούμε στα 100χρονα του Κόμματος δίνοντας μια επιτυχημένη μάχη!

Στο 81,71% έφτασε η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ με το έβδομο κατά σειρά «κλείσιμο» την περασμένη Δεύτερα 11/12. Μάλιστα, ήδη δύο Οργανώσεις Περιοχής έχουν υπερκαλύψει το πλάνο τους: Η ΚΟ Αν. Μακεδονίας - Θράκης με 101,85% και η ΚΟ Αν. Στερεάς - Εύβοιας με 100,02%. Ενθαρρυντικό στοιχείο είναι και το γεγονός ότι 12 Τομεακές Οργανώσεις έχουν ήδη υπερκαλύψει και αρκετές ακόμα είναι σε τροχιά κάλυψης με ποσοστά πάνω από 90%.

Ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου» συζήτησε με τον Βασίλη Καταπόδη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, της Οργάνωσης που βρίσκεται στην πρώτη θέση με βάση το βαθμό υπερκάλυψης.

***

-- Η ΚΟ Αν. Μακεδονίας - Θράκης έχει κάνει μέχρι τώρα μια πολύ καλή πορεία. Τι πείρα βγαίνει από αυτήν την προσπάθεια;

-- Το μέχρι στιγμής θετικό αποτέλεσμα είναι αντίστοιχο των προσπαθειών που κάναμε τα τελευταία χρόνια, να μπει η οικονομική δουλειά στο επίκεντρο της πολιτικής μας δράσης. Με σταθερό έλεγχο και συζήτηση κάθε μήνα και όχι μόνο στις Οικονομικές Εξορμήσεις, έγινε σε ένα βαθμό δυνατό να ανέβει η μαχητικότητα, η απαίτηση από τους ίδιους μας τους εαυτούς. Πολλοί σύντροφοι ανέβασαν τον πήχη των απαιτήσεων, απευθύνονται τώρα σε κόσμο που σε άλλες φάσεις θεωρούσαν ότι είναι δύσκολο να απευθυνθούν, θα μπορούσαμε να πούμε «ξεμπλόκαραν». Βέβαια, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε, αν θέλουμε να αντιστοιχηθούμε με τις πραγματικές μας δυνατότητες και τις ανάγκες, με τις αποφάσεις που πήραμε στο 20ό Συνέδριο του Κόμματός μας.

Η πανελλαδική κατάταξη των ΚΟ
Η πανελλαδική κατάταξη των ΚΟ
Φυσικά, στις Οικονομικές Εξορμήσεις οι ρυθμοί ανεβαίνουν. Ξεχωρίζει π.χ. η προσπάθεια να συνδυάσουμε καλύτερα φέτος την οικονομική δουλειά με τα καθήκοντα που αναλαμβάνουν οι κομμουνιστές στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, με τους δρόμους επικοινωνίας που ανοίγουμε μέσα από τη δουλειά των κομμουνιστών στα σωματεία τους. Είναι οι εργαζόμενοι στον «Ζούρα» στην Αλεξανδρούπολη, που και φέτος απευθυνθήκαμε σχεδιασμένα, οι εργαζόμενες στη «ΣΕΛΕΚΤΑ» στην Καβάλα, που παρότι δοκιμάζονται από την εκδικητική στάση της εργοδοσίας και παραμένουν απολυμένες, ανταποκρίθηκαν θετικά, αν και σε αρκετές περιπτώσεις μιλάμε για οικογένειες που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη. Είναι εργαζόμενοι σε σωματεία του Δημοσίου, όπως στο Σύλλογο Δασκάλων Ξάνθης, που τη μέρα των αρχαιρεσιών ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μαζί με τη στήριξη στο ψηφοδέλτιό μας.

Σημαντική ώθηση στη μάχη της εξόρμησης έδωσαν οι στόχοι των ΤΟ Ξάνθης και Καβάλας να συγκεντρωθούν χρήματα για να αποκτήσει το Κόμμα δικά του γραφεία στις δυο πόλεις, στόχος που στην πρώτη περίπτωση υλοποιήθηκε και στη δεύτερη βρίσκεται στην τελική ευθεία. Οι «ιδιαίτεροι» αυτοί στόχοι έδωσαν επιπλέον κίνητρο στις ΚΟΒ, κινητοποίησαν περισσότερες δυνάμεις, φίλους και οπαδούς.

-- Ποια ή ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που συναντάτε σε αυτήν τη μάχη; Και τι μέτρα παίρνει η ΚΟ για να τις αντιμετωπίσει;

-- Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, έχοντας επίγνωση ότι αποτελεί μονόδρομο ο στόχος να καταστεί το Κόμμα οικονομικά ισχυρό ώστε να μπορεί με επάρκεια να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της δράσης του. Η μεγαλύτερη ίσως δυσκολία που αντιπαλεύουμε και θα συνεχίσουμε, είναι η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης όλων ότι μπορούμε και ακόμα καλύτερα, για να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια στις σημερινές, δύσκολες συνθήκες της λαϊκής οικογένειας.

-- Πώς αξιοποιείται η άμιλλα;

-- Το μεγαλύτερο κίνητρο για την ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι το να μπούμε στο 2018, τη χρονιά που θα κορυφώσουμε τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια ζωής και ηρωικής δράσης του τιμημένου ΚΚΕ, έχοντας στη φαρέτρα μας το αποτέλεσμα μιας μάχης από κάθε άποψη επιτυχημένης. Για αυτό θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στην τελική ευθεία, για να ανταποκριθούμε σε όλα τα κριτήρια της άμιλλας, όπως τα καθόρισε η Γραμματεία της ΚΕ. Και είμαστε σίγουροι ότι αυτήν τη χρονιά θα τα καταφέρουμε και θα μοιραστούμε τη χαρά μας με την ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με την οποία βρισκόμαστε σε άμιλλα. Αλλωστε, εμείς ως πρώτοι και αυτοί ως δεύτεροι, από την επόμενη μέρα του τέλους της Οικονομικής Εξόρμησης, θα συνεχίσουμε από το ίδιο μετερίζι για τη συνολική ισχυροποίηση του Κόμματός μας...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βραβεύτηκαν οι Κομματικές Οργανώσεις που διακρίθηκαν στην άμιλλα για την Οικονομική Εξόρμηση (2020-02-18 00:00:00.0)
Υπερκαλύφθηκε το πανελλαδικό πλάνο και συνεχίζουμε! (2020-01-15 00:00:00.0)
Στο 112% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου (2019-01-09 00:00:00.0)
Μεγάλες οι δυνατότητες για επιτυχία στη μάχη της ενίσχυσης του Κόμματος (2017-12-13 00:00:00.0)
Στο 58,52% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου (2014-12-03 00:00:00.0)
Αποδέχεται την πρόσκληση άμιλλας (1997-12-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ