Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ συναντήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε χτες με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κ. Μίχαλο, στην έδρα του Κόμματος. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ, υπεύθυνος του Τμήματος ΕΒΕ της ΚΕ.

Ο Κ. Μίχαλος κατά τη διάρκεια της συνάντησης εστίασε στη σημασία μιας πολιτικής που θα συμβάλει στη διαμόρφωση ενός μεγάλου αναπτυξιακού άλματος προκειμένου να ισχυροποιηθεί η ελληνική καπιταλιστική οικονομία. Αναφέρθηκε επίσης σε ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και ιδίως στους λεγόμενους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Επίσης, αναφορά έκανε στις θέσεις του ΕΒΕΑ για την ανάγκη άρσης των capital controls, τη βελτίωση των όρων χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών στο 15% για όλες τις επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, επισήμανε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του σημερινού καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και άσκησε κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης περί «δίκαιης» ανάπτυξης, στην πολιτική υπερφορολόγησης των αυτοαπασχολούμενων, στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση. Εστίασε στα ριζικά διαφορετικά συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων και των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε σχέση με αυτά των μεγάλων επιχειρηματικών μονοπωλιακών ομίλων, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις προτάσεις του Κόμματος γι' αυτά τα ζητήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ