Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Την παραπομπή του Ηλ. Κασιδιάρη, βουλευτή της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ζητά με έγγραφό του ο πρόεδρος της Βουλής.

Οπως αναφέρει στο έγγραφό του ο Ν. Βούτσης, ο Ηλ. Κασιδιάρης κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Αμυνας στις 17 Γενάρη «προέβη σε εθνικιστικό - διχαστικό παραλήρημα», με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η συνεδρίαση. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής χρησιμοποίησε εκφράσεις, όπως «ανθελληνικά σκουπίδια» για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «παχύδερμο του σταλινισμού και του ανθελληνισμού» για τον υπουργό Εξωτερικών και περί «προδοτών» που, «όταν εμείς έρθουμε στα πράγματα», «θα είναι μόνο για καταναγκαστικά έργα και για να σπάνε πέτρες».

Ο πρόεδρος της Βουλής ζητά να διερευνηθεί εάν αυτές οι εκφράσεις «υπάγονται στην έννοια της αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς και της ρητορικής μίσους, παραβιάζοντας έτσι τις διατάξεις των γενικών αρχών του άρθρου 2 του Κώδικα Δεοντολογίας», που σε πρώτη φάση σημαίνει μείωση της βουλευτικής του αποζημίωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ