Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Υποκριτικές συμφωνίες κατά της φοροδιαφυγής

Τη μία μετά την άλλη συνεχίζει η κυβέρνηση να περνάει από τη Βουλή, τις διακρατικές συμφωνίες της ΕΕ που περιέχουν υποτίθεται μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής των επιχειρηματικών ομίλων, τα οποία καταλήγουν τελικά στις πλάτες των λαών. Χτες ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ενωση Κεντρώων και Ποτάμι ψήφισαν στην Ολομέλεια δύο τέτοιες συμφωνίες, με μορφή νομοσχεδίων με τίτλο «κυρώσεις των Τροποποιητικών Πρωτοκόλλων», που αφορούν συμφωνίες μεταξύ ΕΕ, Λιχτενστάιν και Δημοκρατίας του Αγίου Μαρίνου.

Οι δύο νέες συμφωνίες προβλέπουν μέτρα όπως η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στις αρμόδιες αρχές «για τη φορολόγηση των υπό μορφή τόκων εισοδημάτων από αποταμιεύσεις».

Χαρακτηριστική είναι η στάση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, η οποία καταψήφισε γιατί, σύμφωνα με τον ειδικό της αγορητή Γ. Γερμενή, είναι «ηλεκτρονικό φακέλωμα για τους Ελληνες πολίτες». Στην Επιτροπή μάλιστα τα είχε πει πιο χοντροκομμένα, κάνοντας λόγο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων που αφορούν «το επενδυτικό προφίλ των πολιτών».

Η φοροδιαφυγή είναι σύμφυτη με το σύστημα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ως ειδικός αγορητής στα νομοσχέδια, καταψήφισε και ανέφερε πως «αποτελούν υποκρισίες όλες αυτές οι διμερείς και πολυμερείς συμβάσεις, όταν την ίδια στιγμή οι κυβερνήσεις που φέρνουν αυτές τις συμβάσεις με κάθε τρόπο στηρίζουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, με τους επενδυτικούς - φορολογικούς νόμους, τις ανατροπές στην αγορά εργασίας, τα χρηματοδοτικά πακέτα στήριξης και μια σειρά άλλες δυνατότητες που παρέχουν στο μεγάλο κεφάλαιο».

Δεν μπορεί να γίνεται λόγος από την ΕΕ για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τόνισε, με την «εκτεταμένη φορολογική ασυλία» που παρέχουν όλες οι αστικές κυβερνήσεις στο κεφάλαιο, την απελευθέρωση της κίνησης κεφαλαίου, εμπορευμάτων και υπηρεσιών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, με τα διάφορα απόρρητα, που «αποτελούν ακριβώς και τους τροφοδότες λογαριασμούς της φοροδιαφυγής των διαφόρων φορολογικών παραδείσων», και μάλιστα με τους φορολογικούς παραδείσους να είναι και εντός ΕΕ.

Σχολιάζοντας τη στάση της Χρυσής Αυγής, σημείωσε ότι «όλο αυτό το ενδιαφέρον της Χρυσής Αυγής για τα ατομικά δικαιώματα είναι λίγο περίεργο», διερωτώμενος «για ποιων πολιτών τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και ηλεκτρονικό φακέλωμα» κάνει λόγο, όταν «στους φορολογικούς παραδείσους δεν είναι κανένας άνεργος, κανένας αυτοαπασχολούμενος. Εκεί είναι εφοπλιστές, βιομήχανοι, διάφοροι τέτοιοι παράγοντες που κάνουν περίεργες, παράνομες οικονομικές δουλειές. Ποιους θέλει να προστατεύσει; Μήπως τους χρηματοδότες της;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διατάξεις για την κάλυψη της φοροασυλίας των πολυεθνικών (2017-07-27 00:00:00.0)
Φορτώνει νέα βάρη στο λαό με πρόσχημα τη φοροδιαφυγή των ομίλων (2017-06-07 00:00:00.0)
Καβγάς για να σκιαστεί ο ταξικός χαρακτήρας της αντιλαϊκής φοροληστείας (2016-06-14 00:00:00.0)
Οχι άλλες θυσίες του λαού στο βωμό του κέρδους των μονοπωλίων (2015-10-16 00:00:00.0)
Νομιμοποίησαν τη συναλλαγή με επιχειρήσεις και το φακέλωμα του λαού (2014-10-16 00:00:00.0)
Υποκρισία τα περί φοροδιαφυγής και «offshore» (2013-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ