Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Προσήλωση στην επικίνδυνη συνεργασία

Το Αρχηγείο Στόλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας επισκέφτηκε χτες ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ρούβεν Ρίβλιν. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη αρχηγού κράτους εκεί, όπως τονίζεται από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης, δείγμα κι αυτό της προτεραιότητας που έχει για την κυβέρνηση η ανάπτυξη των σχέσεων με το Ισραήλ.

Τον Ισραηλινό συνόδευαν ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος και στελέχη της στρατιωτικής ηγεσίας. Παρών ήταν και ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ. Οπως δήλωσε ο ίδιος ο υπουργός, επικαλούμενος την «ειρήνη» και τη «συνεργασία», η επίσκεψη αυτή ήταν «ένα πολύ ισχυρό μήνυμα, που αφορά το σύνολο της Μεσογείου...». Ακριβώς στον ίδιο καμβά, διασφάλισης της ιμπεριαλιστικής «ειρήνης» για να τρέξουν οι σχεδιασμοί του κεφαλαίου, ο Π. Καμμένος συνέχισε περιγράφοντας τον αναβαθμισμένο ρόλο που αναλαμβάνουν οι Ενοπλες Δυνάμεις στο ευρωΝΑΤΟικό πλαίσιο στην περιοχή: «Ιδιαίτερα το Πολεμικό Ναυτικό πρέπει να χτίσει αυτόν τον άξονα ασφάλειας στη Μεσόγειο, προκειμένου να διασφαλίσει την ελεύθερη διακίνηση της Ενέργειας που είναι πολύ σημαντική για όλη τη Δύση».

Χαρακτηρίζοντας εξάλλου «ευαίσθητη» όλη την περιοχή από τη Μάλτα έως το Σουέζ, είπε ότι «η διασφάλιση αυτών των θαλάσσιων δρόμων» αφορά «το σύνολο της ΕΕ, της Μέσης Ανατολής και των χωρών της Μεσογείου». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, άλλωστε, συνέδεσε την «ισχυρή γεωπολιτική θέση» της χώρας με τη διάνοιξη νέων ενεργειακών δρόμων.

Αργότερα ο Ισραηλινός Πρόεδρος είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη, όπου επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά η στρατηγική ταύτιση κυβέρνησης - ΝΔ στα προτάγματα των επιχειρηματικών ομίλων για γεωπολιτική «αναβάθμιση», δηλαδή αναβάθμιση των κινδύνων για το λαό. Οπως διαχέεται χαρακτηριστικά από πλευράς ΝΔ, στη συνάντηση «τονίστηκε η προσήλωση στο στρατηγικό χαρακτήρα των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων και η αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωσή τους σε όλα τα επίπεδα». Με μια φρασεολογία - καρμπόν με αυτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που δείχνει τις προτεραιότητες της αστικής τάξης, το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ συνεχίζει ότι «ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους τομείς της Ενέργειας, του τουρισμού και της υψηλής τεχνολογίας». Ενώ, «υπογραμμίστηκε η σημασία της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ για την περιφερειακή σταθερότητα και ειρήνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ