Τρίτη 6 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι διαγωνισμοί για τους υδρογονάνθρακες

Στην τελική ευθεία μπαίνει η εκχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης, καθώς και στο Ιόνιο. Στην πρώτη περίπτωση προσφορά υπέβαλε κοινοπραξία των «Total - Exxon Mobil - ΕΛΠΕ» και στη δεύτερη η κοινοπραξία των «Repsol - ΕΛΠΕ».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκης, έσπευσε να δηλώσει ότι «το ενδιαφέρον σημαντικών ομίλων για έρευνες υδρογονανθράκων σε θαλάσσιες περιοχές της χώρας αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και το ρόλο της χώρας ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος των ΕΛΠΕ συμμετέχει μέσω διαφορετικών επιχειρηματικών συμπράξεων και στους δυο διαγωνισμούς. Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Γ. Στεργιούλης, επισήμανε ότι «υλοποιούμε απαρέγκλιτα την απόφαση που έχουμε λάβει στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής του ομίλου και δηλώνουμε εμφαντικά το "παρών" στην εθνική προσπάθεια για την ανεύρεση και αξιοποίηση των εγχώριων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων».

Στο επόμενο διάστημα θα γίνει αξιολόγηση των προσφορών από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων, στη βάση της οποίας θα προχωρήσει η ανάδειξη του Επιλεγέντος Αιτούντος από τον υπουργό Περιβάλλοντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ