Πέμπτη 15 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζεται η φάμπρικα διώξεων για το «μπλόκο» στη ΝΑΤΟική φάλαγγα

ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ: Ο λαός της περιοχής να καταδικάσει την απαράδεκτη ενέργεια δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή

Συνεχίζεται η επιχείρηση διώξεων σε βάρος μελών και στελεχών του ΚΚΕ για συμμετοχή σε αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση του ΚΚΕ που πραγματοποιήθηκε στον Πολύμυλο Κοζάνης, τον Ιούνη του 2017, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στη ΝΑΤΟική άσκηση «Noble Jump» και είχε ως αποτέλεσμα το μπλοκάρισμα της ΝΑΤΟικής φάλαγγας από την Αλβανία, που βρισκόταν καθ' οδόν για την άσκηση.

Θυμίζουμε ότι με μια απαράδεκτη ενέργεια, για την οποία η κυβέρνηση φέρει μεγάλες ευθύνες, η Αστυνομία τον περασμένο Οκτώβρη - λίγο μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ - υπέβαλε δικογραφία στην Εισαγγελία σε βάρος στελεχών και μελών του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων του βουλευτή Σάκη Βαρδαλή και του ευρωβουλευτή Σωτήρη Ζαριανόπουλου, για «παράβαση του άρθρου 292 του Π.Κ. (Παρακώλυση Συγκοινωνιών) που έλαβε χώρα την 02-06-2017».

Παρά τις μεγάλες αντιδράσεις που ξεσήκωσε η ενέργεια αυτή, τις τελευταίες μέρες αποκαλύπτεται ότι η επιχείρηση διώξεων συνεχίζεται, με στελέχη και μέλη του ΚΚΕ από την Κοζάνη και την Ημαθία να καλούνται να «παραλάβουν» τη δικογραφία που συνέταξε η Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας και απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης.

Θυμίζουμε ότι η ΝΑΤΟική άσκηση πραγματοποιήθηκε στις 6 - 14 Ιούνη, με τη συμμετοχή περίπου 4.000 στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων από Αλβανία, Βουλγαρία, Βρετανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Λετονία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία και αντικείμενο τον έλεγχο της «γρήγορης ανάπτυξης» της ΝΑΤΟικής δολοφονικής μηχανής. Η Ελλάδα συμμετείχε στην άσκηση παρέχοντας σε ΝΑΤΟικές φάλαγγες, καθ' οδόν προς Βουλγαρία και από εκεί για Ρουμανία, υπηρεσίες «φιλοξενούντος έθνους».

Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει στο λαό της περιοχής την προκλητική κίνηση της Ελληνικής Αστυνομίας και σημειώνει:

«Τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ διώκονται για το δίκαιο αγώνα τους ενάντια στα σχέδια του ΝΑΤΟ και τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας σε αυτά, ενάντια στη μετατροπή της Ελλάδας σε πολεμικό ορμητήριο.

Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με το "ξέπλυμα" των ιμπεριαλιστών ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ στο οποίο επιδίδεται, έχει μεγάλες ευθύνες για την εξέλιξη αυτή. Εχει αναλάβει ενεργό ρόλο στην προώθηση των αιματοβαμμένων σχεδίων τους.

Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί το λαό της περιοχής και τους μαζικούς φορείς του να καταδικάσουν την απαράδεκτη αυτή ενέργεια και να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ στην περιοχή.

Με μεγαλύτερο πείσμα να οργανώσουν την πάλη για: Καμία συμμετοχή στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ