Πέμπτη 15 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Βούρδουλας» μόνιμης επιτροπείας το «Ευρωπαϊκό Εξάμηνο»

Στη συζήτηση για το «Ευρωπαϊκό Εξάμηνο» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, επισημαίνοντας τα παρακάτω:

«Οι ανέξοδες ευχές της "Εκθεσης για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο" για δήθεν αυξήσεις μισθών θυμίζουν το ανέκδοτο της "δίκαιης ανάπτυξης" του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα.

Θα βγούμε, λέει, από τα μνημόνια, θα πανηγυρίσουμε την επιστροφή μας στο "Ευρωπαϊκό Εξάμηνο", τον βούρδουλα μόνιμης επιτροπείας και μνημονίων.

Οι λεγόμενοι "κοινωνικοί δείκτες" του και ο πολυδιαφημισμένος "Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Πυλώνας" επιτάσσουν:

Νέα αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, δηλαδή δουλειά μέχρι θανάτου. Γενίκευση "ευέλικτης" απασχόλησης και κινητικότητας, δηλαδή μετανάστευση και ξεριζωμό. Φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, δηλαδή κατάργηση απεργιακού δικαιώματος - όπου πρωτοπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων και σύνδεση του μισθού με τα κέρδη, δηλαδή πάντα θυσία γι' αυτά.

Εκτός από τους ανέργους και τους μερικά απασχολούμενους, τώρα φτωχοί και οι πλήρως απασχολούμενοι, όπως ομολογείτε. Και "φάρμακο" το ελάχιστο εισόδημα εξαθλίωσης.

Λέτε: Ευκαιρία η ανάκαμψη για να αντιμετωπιστεί το χρέος. Δηλαδή νέα μέτρα, με χιλιάδες πλειστηριασμούς στην Ελλάδα.

Από την άλλη, τζάμπα χρήμα και φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο. Και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής σκέτη κοροϊδία: Ο Παναμάς εξαιρείται από τους "φορολογικούς παραδείσους".

Μόνιμη επωδός, η απαρέγκλιτη τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, η συνέχιση των "μεταρρυθμίσεων" που οι εργαζόμενοι πρέπει να τις κάνουν δική τους υπόθεση.

Μία και μόνη υπόθεση έχουν οι εργαζόμενοι: Οργάνωση και αγώνας για αυξήσεις, Συλλογικές Συμβάσεις. Ανατροπή αυτής της πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ