Πέμπτη 15 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΕΒΕΖΑ
Στα δικαστήρια σέρνονται στελέχη του ΚΚΕ για τη δράση τους ενάντια στους πλειστηριασμούς

Τον αντιλαϊκό κατήφορο της κυβέρνησης επιβεβαιώνει η βιομηχανία μηνύσεων ενάντια σε στελέχη του ΚΚΕ, συνδικαλιστές, εκλεγμένους στην Τοπική Διοίκηση και σε άλλους αγωνιστές για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Οι διωκόμενοι όλο το προηγούμενο διάστημα καλούνταν να προσέλθουν στο Αστυνομικό Τμήμα για καταθέσεις μετά από μηνύσεις της αστυνομίας για τη δράση τους. Τελικά σε δίκη, στις 2 Μάη, στο Πρωτοδικείο Πρέβεζας στέλνονται μαζί με άλλους αγωνιστές 8 στελέχη του ΚΚΕ, εκλεγμένα στην Περιφέρεια, στο δήμο Πάργας, σε εργατικά σωματεία, καθώς και σε άλλους κοινωνικούς φορείς.

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΟ Πρέβεζας του ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση για το γεγονός, υπενθυμίζοντας το νόμο που ψηφίστηκε στα τέλη Δεκέμβρη, ο οποίος καθιστά για λογαριασμό του κεφαλαίου «ιδιώνυμο» αδίκημα την αντίσταση στους πλειστηριασμούς. Τονίζει επίσης ότι η διενέργεια της δίκης έχει και συμβολικό χαρακτήρα τρομοκράτησης, αφού το Μάη ξεκινάνε οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για χρέη από 500 ευρώ σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία. Η Οργάνωση του Κόμματος αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία είναι μια κλιμάκωση που επιδιώκει η κυβέρνηση, προκειμένου να πείσει "θεσμούς" και τραπεζίτες ότι οι προσπάθειές της για πλειστηριασμούς ακόμα και της πρώτης κατοικίας θα ευοδωθούν και ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει καμία ανησυχία για την υλοποίησή τους».

Υπογραμμίζει ότι το επόμενο διάστημα πρέπει να ενταθεί η πάλη για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερα σωματεία, εργαζόμενους και φορείς. Παράλληλα με την παρεμπόδιση των πλειστηριασμών, να διεκδικήσουν μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Να μη δεχτούν να πληρώσουν αυτοί την εξυγίανση του τραπεζικού τομέα, όπως έκαναν ήδη μια και δυο φορές, πληρώνοντας τις ανακεφαλαιοποιήσεις των λεγόμενων συστημικών τραπεζών.

Και καταλήγει: «Οσα μέτρα εκφοβισμού και καταστολής και αν επιστρατεύει ο ΣΥΡΙΖΑ για να επικρατήσει "σιγή νεκροταφείου", δεν πρόκειται να τα καταφέρει. Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με τέτοιες απαράδεκτες και αυταρχικές πρακτικές θα εκφοβίσει το ΚΚΕ, τα σωματεία, τους φορείς και το λαό και όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς που δρομολογεί σε βάρος των λαϊκών περιουσιών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ