Παρασκευή 30 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Απεργία για το δικαίωμα στη δουλειά

Από τη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος
Από τη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος
Απεργία και πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος, πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», απαιτώντας οριστική διασφάλιση της ύπαρξης και λειτουργίας του και μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» εργάζονται 3.500 εργαζόμενοι σε 875 δομές, οι οποίοι για 15 χρόνια απασχολούνται με ετήσιες συμβάσεις!

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους εργαζόμενους εξέφρασε, μιλώντας στη συγκέντρωση, η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Επίσης, την αλληλεγγύη στον αγώνα και τα αιτήματά τους εξέφρασαν, χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση, οι Αλέκος Αρβανιτίδης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, Βασίλης Πετρόπουλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και γγ της ΠΟΕ ΟΤΑ, Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, και Κώστας Δημουλάς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου και εργαζόμενος στο «Βοήθεια στο Σπίτι». Παραβρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής Πάτρας.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, ο οποίος στο αίτημα για διασφάλιση του προγράμματος και μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, απάντησε ότι... υπάρχει πρόβλημα με τους «θεσμούς» και πρέπει να γίνει συζήτηση! Κάτω από την πίεση των εργαζομένων, ορίστηκε νέα συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη με τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και με την ΚΕΔΕ.

Στο περιθώριο της συνάντησης, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο εγκρίνει τη μισθοδοσία τους για τα έτη 2018 και 2019, εκτός από το πρώτο τρίμηνο του 2018. Αν εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι σε όσους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα δεν θα τους δοθούν, ενώ όσοι έχουν πληρωθεί θα πρέπει να τα επιστρέψουν! Στο άκουσμα της εξέλιξης, τα ΔΣ των Σωματείων προχώρησαν σε κατάληψη του 3ου ορόφου του υπουργείου, εκεί όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού, απαιτώντας να εγκριθεί άμεσα η μισθοδοσία για όλους τους μήνες. Χάρη στην αντίδρασή τους, ο γγ του υπουργείου Εργασίας δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί άμεσα λύση.

Στη συγκέντρωση που συνεχιζόταν έξω από το υπουργείο όσο διαρκούσε η κατάληψη, παραβρέθηκε επίσης ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να μην εφησυχάσουν, ενώ απαίτησε από την κυβέρνηση «να διασφαλίσει τη δουλειά των 3.500 εργαζομένων στο Πρόγραμμα και τις υπηρεσίες στους δεκάδες χιλιάδες μοναχικούς ανθρώπους σε όλη τη χώρα. Να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το Ελεγκτικό Συνέδριο και όποιες άλλες αποφάσεις και να διασφαλίσει την πλήρη και σταθερή δουλειά σε όλους τους εργαζόμενους, χωρίς διακοπές στη μισθοδοσία και το χρόνο υπηρεσίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προϋπολογισμός νέων δραματικών περικοπών στην Υγεία και έντασης της εμπορευματοποίησης (2023-11-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2017-03-15 00:00:00.0)
«Δωράκι» στην εργοδοσία (2016-06-15 00:00:00.0)
Απεργία ενάντια στο κλείσιμο του Βρεφοκομείου (2014-11-21 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία μαζί με τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» (2013-03-14 00:00:00.0)
«Πληρώνονται» με... υποσχέσεις (2009-01-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ