Πέμπτη 19 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ
Καταδικάζουν την απαράδεκτη τιμωρία φαντάρου και την ελληνική εμπλοκή

Με επιστολές τους, στρατευμένοι απ' όλη τη χώρα ενώνουν τις φωνές τους με τα εκατοντάδες εργατικά Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και φορείς, καταδικάζοντας την εμπλοκή της χώρας στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη Συρία, όσο και την απαράδεκτη τιμωρία, με ευθύνη της κυβέρνησης, στρατιώτη που είχε το θάρρος να μιλήσει σε αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ και να αναδείξει ότι καθήκον των στρατιωτών είναι να υπερασπίζονται τα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και όχι να υπηρετούν τους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.

***

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία από τις δυνάμεις των ΗΠΑ, Γαλλίας, Μ. Βρετανίας. Πρόκειται για το νέο επεισόδιο στην αιματοχυσία που έχει ξεκινήσει εδώ και 7 χρόνια στη Συρία.

Οι ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι «σύμμαχοι» της κυβέρνησης, δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Αυτό που τους νοιάζει είναι τα κέρδη τους, ο έλεγχος των σφαιρών επιρροής, των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους ματώνουν τους λαούς, προκαλούν πολέμους, αλλάζουν σύνορα, σπέρνουν προσφυγιά και ξεριζωμό. Δεν υπάρχει έγκλημα τα τελευταία 30 χρόνια στην ευρύτερη περιοχή που να μην έχει την υπογραφή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία.

Οι εικόνες από τους πυραύλους που χτυπούν τη Δαμασκό τη νύχτα, μόνο οργή προκαλούν. Βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας τη φωτιά του πολέμου να φουντώνει ακόμα περισσότερο.

Πόσο έωλα φαίνονται, μετά και από αυτές τις εξελίξεις, τα επιχειρήματα της κυβέρνησης που μιλάνε για την ασφάλεια που παρέχει τάχα το ΝΑΤΟ; Τι άλλο δηλαδή πρέπει να δούμε; Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι εγκληματικές. Οχι μόνο συμμετέχουν στο κουβάρι των ανταγωνισμών για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, αλλά στηρίζουν ενεργά τα σχέδιά τους στην περιοχή. Δίνουν στρατιωτικές βάσεις και υποδομές στους φονιάδες των λαών, μετατρέπουν τη χώρα σε ορμητήριό τους... Πάει πολύ να βαφτίζουν αυτήν την πολιτική ως γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας.

Συζητάμε με άλλους στρατιώτες για το ποια στάση πρέπει να κρατήσουμε. Απαντάει ο Γιάννης Ρίτσος:

Σ' έναν κόσμο όπου οι Μεγάλοι

έχουν στα χέρια τους τα μέσα του ολέθρου

έχουνε και οι μικροί να παίξουν ένα Μεγάλο ρόλο.

Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ηδη βγήκαμε παραπονούμενοι στην πρωινή αναφορά. Πήραμε την πρωτοβουλία να στείλουμε αυτό το γράμμα.

Ακολουθούμε το παράδειγμα του φαντάρου που βγήκε δημόσια και μίλησε σε αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα στις 27/2. Σήμερα τον τιμωρούν με φυλάκιση.

Δεν μας τρομάζουν.

Είμαστε μαζί του.

Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα ακόμα περισσότεροι στρατιώτες για το τι παίζεται. Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό.

Να κλείσουν τώρα όλες οι ξένες βάσεις στη χώρα μας και να επιστρέψουν όλοι οι στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.

Επιτροπή Στρατευμένων Στρατοπέδου Λοχαγού Μαρινέλλη

Καλλονή Λέσβου

***

Εμείς, στρατιώτες από την 1η Στρατιά Λάρισας - Στρατόπεδο Πλαστήρα, καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια να τιμωρηθεί από τη μονάδα του και από την ταξιαρχία του ο στρατιώτης που συμμετείχε και μίλησε στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ, στην Αθήνα, στις 27/2.

Τιμωρείται επειδή είπε την αλήθεια, δηλαδή ότι οι Ελληνες στρατιώτες και στρατιωτικοί δεν έχουν καμία δουλειά να βρίσκονται έξω από τα σύνορα και να πολεμούν για να πλουτίσουν μια χούφτα άνθρωποι. Ανέδειξε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ευθύνες για τους κινδύνους που τρέφει η χώρα μας με την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Τιμωρείται επειδή χρησιμοποίησε το αναφαίρετο δικαίωμά του, δηλαδή να εκφράσει δημόσια την γνώμη του, η οποία όμως τους ενόχλησε, την ίδια ώρα που μέσα στα στρατόπεδα σουλατσάρουν στελέχη της Χρυσής Αυγής, χύνοντας το φασιστικό τους δηλητήριο. Αυτά τα περιστατικά θυμίζουν σκοτεινές εποχές της χώρας μας ακόμα και για τον στρατό.

Να παρθεί πίσω τώρα η απαράδεκτη τιμωρία του στρατιώτη!

Στρατιώτες του Τάγματος Στρατηγείου, Στρατιωτικού Μουσικού Σώματος, 485ο Τάγμα Διαβιβάσεων, από την 1η Στρατιά Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ