Πέμπτη 19 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
«Ομοψυχία» στην προώθηση των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών

Ψηφίστηκαν χτες στην Ολομέλεια της Βουλής δύο ακόμα προκλητικές συμβάσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση με μορφή νομοσχεδίων του υπουργείου Αμυνας και σηματοδοτούν το ρόλο της στην προώθηση των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών.

Η πρώτη έχει τίτλο «Κύρωση της Συμφωνίας Στρατιωτικής Συνεργασίας» μεταξύ των υπουργείων Αμυνας Ελλάδας και Ιορδανίας και η δεύτερη «Κύρωση μνημονίου κατανόησης» ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ που συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ για τη «χρηματοδότηση του σχεδιασμού και της κατασκευής νέων εγκαταστάσεων για το Διεθνές Σχολείο του SHAPE».

Το ΚΚΕ καταψήφισε και τις δύο συμβάσεις. Η ειδική αγορήτρια του Κόμματος, Λιάνα Κανέλλη, ανέδειξε, όσον αφορά την πρώτη σύμβαση, τη βαρύνουσα σημασία που έχει η Ιορδανία για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ στον επανασχεδιασμό και την προώθηση - διαχείριση των πλουτοπαραγωγικών πόρων της περιοχής, στους οποίους συμμετέχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ενώ ειδικά για το ρόλο της Ιορδανίας τόνισε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, μετατρέπεται σταδιακά σε ένα τεράστιο κέντρο εκπαίδευσης ειδικών στρατιωτικών δυνάμεων και δυνάμεων εσωτερικής ασφάλειας. Επισήμανε δε: «Και ερχόμαστε να πάμε με την Ιορδανία να εκπαιδεύσουμε τι; Μήπως δεν δείρει καλά η στρατιωτική αστυνομία ή η αστυνομία - γιατί υπάρχουν και τέτοια σχέδια - στις χώρες που δεν θα κάθονται καλά, για να αντιμετωπίσουν τις εσωτερικές εντάσεις;».

Οσον για τη δεύτερη σύμβαση, αφορά την ανέγερση εγκαταστάσεων στην πόλη Μονς του Βελγίου, οι οποίες ανήκουν στο ΝΑΤΟ και θα προσφερθούν για τη φοίτηση των παιδιών των αξιωματικών που υπηρετούν εκεί ενώ η Ελλάδα καλείται να δώσει για τις εγκαταστάσεις αυτές το ποσό των 1,053 εκατ. ευρώ. Η Λ. Κανέλλη απαίτησε από την κυβέρνηση να αρνηθεί να δώσει αυτά τα χρήματα «την ώρα που στην Ελλάδα τα σχολεία μη συζητήσουμε σε ποια κατάσταση είναι, με τις συρρικνώσεις, τις ελλείψεις, τους διορισμούς καθηγητών κ.λπ.».

Στο πλαίσιο της «ομοψυχίας» ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι - Ενωση Κεντρώων υπερψήφισαν και τις δύο συμβάσεις. Η ναζιστική ΧΑ καταψήφισε, αν και αρχικά για το ΝΑΤΟικό σχολείο είχε δηλώσει «παρών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε πλήρη στοίχιση για την προώθηση των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών (2017-03-15 00:00:00.0)
Επικύρωση συμφωνιών για την προώθηση των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών (2016-11-09 00:00:00.0)
Επικυρώθηκε απαράδεκτη στρατιωτική συμφωνία με την Κορέα (2016-03-31 00:00:00.0)
Στα μέτρα του κεφαλαίου το διεθνές δίκαιο (2010-11-24 00:00:00.0)
Βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας μας στα τυχοδιωκτικά ιμπεριαλιστικά σχέδια (2008-12-18 00:00:00.0)
Απαράδεκτη διακρατική συμφωνία (2003-09-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ