Πέμπτη 19 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
Διεθνής καταδίκη του οργίου καταστολής

Διεθνή καταδίκη έχει προκαλέσει η βίαιη καταστολή του αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Οπως ανακοινώνει το ΠΑΜΕ, συνδικάτα και φορείς Νεολαίας καταδικάζουν το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας, ενώ εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους νεολαίους αγωνιστές. Μέχρι στιγμής σχετικά μηνύματα έχουν αποστείλει οι εξής οργανώσεις: Συνδικαλιστική Οργάνωση USB (Ιταλία), Ομοσπονδία Τροφίμων Σερβίας (Σερβία), Συνδικαλιστική Οργάνωση ICEU (Σρι Λάνκα), Ομοσπονδία Μεταφορών (Τουρκία).

Επιπλέον, η φοιτητική οργάνωση SDS στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα στις ΗΠΑ με μήνυμά της προς το ΠΑΜΕ «στέκεται αλληλέγγυα με τους λαούς σε όλο τον κόσμο που εναντιώνονται στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τους παράνομους βομβαρδισμούς στη Συρία που διεξήγαγαν οι ΗΠΑ στις 14 Απρίλη (...) Στέκεται στο πλευρό του ΠΑΜΕ και απαιτεί δικαιοσύνη για τους έξι φοιτητές που τραυματίστηκαν και τους δύο που αντιμετωπίζουν υπερβολικές κατηγορίες στην Ελλάδα».

Επισημαίνει μάλιστα η SDS ότι δίνει μάχη για την αποκαθήλωση αγαλμάτων στις ΗΠΑ που τιμούν ιδιοκτήτες σκλάβων και τον Συνομοσπονδιακό Στρατό (ο στρατός που πολέμησε υπέρ της διατήρησης της δουλείας στον Αμερικανικό Εμφύλιο), απαιτώντας να μπει τέλος στη δημόσια υπόμνηση και απόδοση τιμής στη φυλετική κυριαρχία και το ρατσισμό, επομένως «κατανοούμε τις αηδιαστικές προεκτάσεις και ομοιότητες με το να έχεις ένα άγαλμα του Χάρι Τρούμαν να στέκεται ακόμη στην Αθήνα. Δυστυχώς, πολλοί στις ΗΠΑ δεν θυμούνται ότι ήταν το "Δόγμα Τρούμαν" που σήμαινε ότι οι ΗΠΑ στήριξαν αντικομμουνιστικές δικτατορίες και στρατιωτική εξουσία στην Ελλάδα από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του '70, αλλά και τη συνεχή στήριξη αντικομμουνιστικών στρατιωτικών καθεστώτων στην Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κύμα συμπαράστασης από συνδικάτα σε όλη τη χώρα (2021-12-23 00:00:00.0)
Κύμα καταγγελιών ενάντια στο όργιο καταστολής και κάλεσμα κλιμάκωσης της πάλης (2020-11-19 00:00:00.0)
Νέα συγκέντρωση σήμερα στις 9 π.μ. στην Ευελπίδων (2018-04-25 00:00:00.0)
Ενας χρόνος μετά - ας διαδηλώσουμε ενάντια στον πόλεμο και την κατοχή του Ιράκ (2004-03-19 00:00:00.0)
Συντονίζουν τη δράση τους σε παγκόσμιο επίπεδο (2003-08-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ