Πέμπτη 19 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εντείνουν την εκμετάλλευση, πυροδοτούν πολεμικές αναμετρήσεις

Την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που πυροδοτούν πολεμικές αναμετρήσεις και εντείνουν την εκμετάλλευση, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στη συζήτηση για τα «Συμπεράσματα του Συμβουλίου του Μαρτίου» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Θυμίζουμε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 22 και 23 Μάρτη, με κυρίαρχο θέμα τον «εμπορικό πόλεμο» με τις ΗΠΑ, μετά την απόφασή τους για επιβολή δασμών στα προϊόντα αλουμινίου και χάλυβα, αλλά και τις εξελίξεις στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου, τις σχέσεις με την Τουρκία κ.λπ.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην παρέμβασή του ανέφερε τα εξής: «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαίωσε ότι η απάντηση της Ενωσης στην όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με "εμπορικούς πολέμους" με ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα, που καταλήγουν και σε πολεμικές επεμβάσεις όπως στη Συρία, για τον έλεγχο Ενέργειας και αγορών, με άμεσο κίνδυνο γενίκευσης, είναι η εμβάθυνση της ευρωενωσιακής ενοποίησης, με ένταση της κοινωνικής εκμετάλλευσης, η στρατιωτικοποίηση της Ενωσης, σε συμμαχία με ανταγωνιστές της (ΗΠΑ), για περικύκλωση της Ρωσίας.

Αυτό εξυπηρετεί και η βιασύνη της Κομισιόν να συστήσει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων (Αλβανία, Σκόπια), με ουσιαστική συμφωνία και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Να συνεχίσει τα παζάρια με την Τουρκία.

Δεν πρόκειται για πολιτική λαϊκής ευημερίας, ειρήνης και ασφάλειας, όπως λέει η Κομισιόν.

Εντείνουν την εκμετάλλευση, πυροδοτούν πολεμικές αναμετρήσεις, με τελικό θύμα τους λαούς, όπως δείχνει η Ιστορία, όπου Ευρωπαϊκή Ενωση και ΝΑΤΟ πρωταγωνίστησαν σε αιματηρές αλλαγές συνόρων και στα Βαλκάνια, για τα συμφέροντά τους.

Καμιά αυταπάτη: Λαϊκή αντεπίθεση παντού ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ