Τετάρτη 25 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ
Απεργούν ενάντια στο νομοσχέδιο

Συγκέντρωση σήμερα στην Αθήνα και πορεία στη Βουλή

Από τη χτεσινή συγκέντρωση του ΣΕΕΕΝ Δυτ. Μακεδονίας στην Πτολεμαΐδα
Από τη χτεσινή συγκέντρωση του ΣΕΕΕΝ Δυτ. Μακεδονίας στην Πτολεμαΐδα
Συνεχίζεται και σήμερα η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την πώληση μονάδων της επιχείρησης σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη.

Η απεργία έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα, ενώ σήμερα Τετάρτη θα γίνει κινητοποίηση στην Αθήνα, με συγκέντρωση στις 10 π.μ. έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη και πορεία στη Βουλή.

Σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στη σημερινή πορεία καλεί με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνεργασία» ΔΕΗ.

Μαχητική συγκέντρωση χτες στην Πτολεμαΐδα

Στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στη ΔΕΗ, πραγματοποιήθηκε επίσης χτες με επιτυχία απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Πέτρος Ταταρίδης, πρόεδρος του ΣΕΕΕΝ, ο οποίος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις του κυβερνητικού νομοσχεδίου, καλώντας σε συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο που προτάσσουν οι ταξικές δυνάμεις.

Αμέσως μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε μαχητική παρέμβαση του ΣΕΕΕΝ σε εργολάβο που δραστηριοποιείται στη ΔΕΗ, προκειμένου να καταβάλει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους που απασχολεί και τους έχει απλήρωτους για πάνω από 4 μήνες.

Στη συνέχεια οι απεργοί εργαζόμενοι επέστρεψαν στις πύλες των ορυχείων και των ΑΗΣ, όπου συνεχίζεται η περιφρούρηση της απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ