Τετάρτη 25 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σημαντική ερευνητική δουλειά για την εκδήλωση

Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία της εκδήλωσης, που ξεκίνησε εδώ και περίπου δύο χρόνια, ο Γ. Κλιγκόπουλος αναφέρει: «Στην πορεία της προετοιμασίας συγκροτήθηκε ερευνητική ομάδα από αρκετούς συντρόφους που δούλεψαν για τη συλλογή των στοιχείων και του υλικού για την εκδήλωση, π.χ. φωτογραφίες, εφημερίδες της εποχής κ.ά. Υπήρχε ομάδα που καθημερινά σχεδόν πήγαινε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, διαβάζοντας μέρα τη μέρα τις αστικές εφημερίδες της εποχής, ενώ αξιοποιήθηκαν και οι κομματικές εφημερίδες και άλλα υλικά της ΚΟ της περιόδου που συγκεντρώσαμε ώστε να μπορέσουμε να καταγράψουμε και να διασταυρώσουμε τα ονόματα όλων των κατηγορουμένων και τις ποινές που επιβλήθηκαν. Υλικό επίσης και πληροφορίες συγκεντρώσαμε και από το Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας, το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού του Δήμου Καλαμαριάς καθώς και από το Στρατοδικείο Αθηνών. Επίσης, πολύτιμο υλικό συγκεντρώθηκε και από το Ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ.

Αξιοποιήθηκε επίσης ομάδα από συντρόφους που πήραν συνέντευξη από συντρόφους κατηγορούμενους του στρατοδικείου, συγγενείς συντρόφων κατηγορουμένων, καθώς και από συντρόφους που παρακολούθησαν από κοντά κάποια δίκη. Με βάση και αυτό το υλικό θα προβληθεί βίντεο στην εκδήλωση.

Επίσης, ετοιμάζεται και έκθεση φωτογραφικού και αρχειακού υλικού από αυτό που έχουμε συγκεντρώσει, ενώ θα κυκλοφορήσει και μπροσούρα της ΚΟ για τις δίκες του Εκτακτου Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ