Σάββατο 28 Απρίλη 2018 - Κυριακή 29 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»
Συνεχίζουμε τη θετική προσπάθεια για αύξηση της διακίνησης

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία της διακίνησης του «Ριζοσπάστη», τόσο του καθημερινού φύλλου όσο και του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου».

Σύμφωνα με αυτά, για τον μήνα Φλεβάρη, το καθημερινό φύλλο καταγράφει αύξηση στη μέση κυκλοφορία κατά 37,5%, σε σύγκριση με τη μέση κυκλοφορία ολόκληρου του 2017 και κατά 29,3% σε σχέση με την αντίστοιχη του Φλεβάρη του 2017. Η σύγκριση αυτή έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς ο Φλεβάρης του 2018 είναι ο πρώτος μήνας που η εφημερίδα μας κυκλοφόρησε με τη νέα, μειωμένη τιμή του 1 ευρώ.

Αντίστοιχα θετικά είναι τα στοιχεία του Φλεβάρη του 2018 για τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», που κινείται σταθερά πάνω από τα 20.000 φύλλα πανελλαδικά (εκτός από το φύλλο του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας), με μέσο όρο τα 21.006 φύλλα.

Μαζί με τη μείωση της τιμής, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ παίρνουν διάφορα μέτρα για να αυξηθεί η καθημερινή διακίνηση του «Ριζοσπάστη» σε τόπους δουλειάς και εργατικά - λαϊκά σπίτια. Μια μέρα τουλάχιστον έχει οριστεί ως μέρα πανεξόρμησης, με παραγγελία φύλλων από τις ΚΟΒ και πρόγραμμα εξορμήσεων. Ενώ, υπάρχουν Οργανώσεις που διαμορφώνουν «δίκτυο» διακινητών για να φτάνει η εφημερίδα οργανωμένα σε μέλη και φίλους του Κόμματος κατά τη διάρκεια της μέρας. Αλλού αξιοποιείται και η άμιλλα ανάμεσα στις Οργανώσεις ως μια ακόμα μορφή για να ενταθεί η προσπάθεια κερδίσματος νέων αναγνωστών της εφημερίδας του ΚΚΕ (βλ. και σελ. 6).


Σημαντική πλευρά για τη διακίνηση της Αττικής είναι η εγγραφή συνδρομητών, που όπως φαίνεται όσο περισσότερο οι ΚΟ διαδίδουν στον περίγυρό τους αυτήν τη δυνατότητα, τόσο μεγαλύτερη ανταπόκριση υπάρχει, για να φτάνει η εφημερίδα στο σπίτι κατευθείαν από το τυπογραφείο.

Φαίνεται ότι τα μέτρα αυτά, μαζί με το περιεχόμενο της εφημερίδας, τα ρεπορτάζ από τις εξελίξεις, που ειδικά το τελευταίο διάστημα ήταν πυκνές και σύνθετες, με επίκεντρο τις ιμπεριαλιστικές πολεμικές αναμετρήσεις στην περιοχή και την εμπλοκή της Ελλάδας, συμβάλλουν στην άνοδο της κυκλοφορίας.

Το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο των 100χρονων του Κόμματος, όλες οι Οργανώσεις βάζουν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη για την αύξηση της κυκλοφορίας της εφημερίδας, για τη σταθεροποίηση της καθημερινής μελέτης από χιλιάδες εργάτες και το κέρδισμα νέων αναγνωστών, ειδικά νέων εργαζομένων. Η προσπάθεια αυτή συνδυάζεται με εκδηλώσεις, εκθέσεις, αφιερώματα στον Κομματικό Τύπο, μια πλούσια δραστηριότητα που αναδεικνύει τον αναντικατάστατο ρόλο του για την οργάνωση της πάλης, την αντιπαράθεση με τις θέσεις της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, τη διάδοση της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά, με μεγαλύτερο πείσμα για να ανταποκριθούμε και σε αυτό το καθήκον, υλοποιώντας τις αποφάσεις των Συνεδρίων μας, για την ισχυροποίηση του Κόμματος παντού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ