Παρασκευή 1 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
Στην Ουκρανία ο Γερμανός ΥΠΕΞ

ΚΙΕΒΟ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Το διήμερο ταξίδι του Γερμανού ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας, στην Ουκρανία ξεκίνησε χτες από το Κίεβο, όπου είχε προγραμματιστεί συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του, Πάβλο Κλίμκιν, και τον Πρόεδρο, Πέτρο Ποροσένκο, ενώ σήμερα θα επισκεφτεί τη «γραμμή επαφής» ουκρανικών και δυνάμεων των πολιτοφυλακών στην περιοχή του Ντονμπάς και τη Μαριούπολη, των αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών, που είναι στην πραγματικότητα αστικά καθεστώτα που προσβλέπουν στη Ρωσία.

Σε συνέντευξή του στο ουκρανικό δίκτυο «Ukrinform» λίγο πριν την άφιξή του στη χώρα, ο Γερμανός ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε πως «χρειαζόμαστε επιτέλους μια κατάπαυση του πυρός και πρόοδο στη διαδικασία του Μινσκ». «Και γι' αυτό χρειαζόμαστε τη συμμετοχή της Ρωσίας», πρόσθεσε. Η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία «παραμένει επικίνδυνη για τη σταθερότητα εκτός της περιοχής». Ενα άλλο σημαντικό θέμα της επίσκεψής του ήταν η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων, «όπου η Ουκρανία πάει καλά και πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες».

Σχετικά με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας σημείωσε ότι στοχεύουν στην αλλαγή στάσης της Ρωσίας και «υπάρχουν σαφείς ρυθμίσεις που ορίζουν ότι οι κυρώσεις θα αρθούν μόνον όταν η Ρωσία εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ