Παρασκευή 1 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
Παρέμβαση του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή για την Παλαιστίνη

Εβδομήντα χρόνια θυσιών δεν γονάτισαν τον Παλαιστινιακό λαό. Συνεχίζει να παλεύει για ενιαίο, ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967.

Τις δεκάδες δολοφονίες Παλαιστινίων από το ισραηλινό κράτος κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στη συζήτηση για την «κατάσταση στη Γάζα» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τονίζοντας τις ευθύνες ΕΕ και κυβερνήσεων που επεκτείνουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, στην ομιλία του, ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Ερώτηση: "Γιατί σκοτώνετε Παλαιστίνιους;"

Απάντηση: "Μα γιατί δεν μπορούμε να τους βάλουμε όλους στη φυλακή".

Οχι, δεν είναι παραλήρημα φανατικού Ισραηλινού εποίκου.

Είναι επίσημη δήλωση της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ.

Πώς να αποκληθεί αυτό το κράτος που δολοφονεί;

Μόνο τον τελευταίο μήνα δολοφόνησε πάνω από 100, και μικρά παιδιά, τραυμάτισε πάνω από 10.000 άοπλους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τη μετακίνηση της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Ανακοίνωσε άλλους διακόσιους εποικισμούς.

Επεκτείνει το άθλιο τείχος και στη θάλασσα, μετατρέποντας τη Γάζα στο μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Ευρωπαϊκή Ενωση και κυβερνήσεις, που συνεχίζουν να επεκτείνουν τις σχέσεις με το Ισραήλ, όπως των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αρνούμενες να αναγνωρίσουν το Παλαιστινιακό κράτος, καλώντας σε "αυτοσυγκράτηση" θύτες και θύματα εξισώνοντάς τους, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα και προβάλλοντας την προκλητική θέση περί "δυσανάλογης βίας", ουσιαστικά νομιμοποιούν την ισραηλινή βαρβαρότητα και την επικίνδυνη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Εβδομήντα χρόνια θυσιών δεν γονάτισαν τον Παλαιστινιακό λαό. Συνεχίζει να παλεύει για ενιαίο ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967.

Και είναι σίγουρο: Ο Παλαιστινιακός λαός θα νικήσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ