Παρασκευή 8 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΣΛΟ - ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Την ενίσχυση της «αμυντικής συνεργασίας» μεταξύ Νορβηγίας και Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε η Νορβηγίδα πρωθυπουργός, Ερνα Σόλμπεργκ, κατά την προχτεσινή επίσκεψή της στο Λονδίνο, όπου συναντήθηκε και με την πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι. Τέτοιες διμερείς συμφωνίες δεν πρέπει να αντικαθιστούν ευρύτερους οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ, τόνισε. Αλλοι «εκλεκτοί» σύμμαχοι που έχουν εμβαθύνει τη στρατιωτική συνεργασία είναι η Γερμανία, η Γαλλία και η Ολλανδία, πρόσθεσε η Σόλμπεργκ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού για τρίτο συνεχόμενο μήνα, αναφέρουν επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν το τελευταίο 48ωρο. Η αύξηση στις συλλήψεις το Μάη του 2018 σε σχέση με το Μάη του 2017 φτάνει το 160%, αποδεικνύοντας ότι η πολιτική «μηδενικής ανοχής» του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν καταφέρνει να περιορίσει την «παράτυπη» μετανάστευση.

ΚΑΪΡΟ.-- Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ ελ Σίσι έδωσε χτες εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης (μετά την επανεκλογή του τον περασμένο Μάρτη) στον 54χρονο απερχόμενο υπουργό Στέγασης, Μουσταφά Μαντμπούλι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ