Σάββατο 29 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΑΜΒΑΚΙ - ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεσάζοντας των πολυεθνικών η κυβέρνηση

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ,  Βαγγέλη Μπούτα, σε Επερώτηση της ΝΔ  για την αγροτική πολιτική

Το θέμα των αποφάσεων της ΕΕ για τους βαμβακοπαραγωγούς έθεσε χθες στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Βαγγέλης Μπούτας, με αφορμή τη συζήτηση στην ολομέλεια του Σώματος Επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας για την αγροτική πολιτική. Από την πλευρά των επερωτώντων ασκήθηκε η συνήθης αντιπολίτευση με προεκλογικές κορόνες και καταγγελίες για προχειρότητα στην αγροτική πολιτική, ενώ από την πλευρά του υπουργείου Γεωργίας ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Βρεττός, επιχείρησε να παρουσιάσει σαν «αναπόφευκτες» τις αποφάσεις της Ε.Ε.

Ασκώντας κριτική στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, ο εισηγητής του ΚΚΕ, στην επερώτηση, Βαγγέλης Μπούτας είπε χαρακτηριστικά πως «η κριτική της Νέας Δημοκρατίας δε γίνεται στην ουσία της πολιτικής άλλα για το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση» επισημαίνοντας ότι «η συγκεκριμένη στάση της δίνει δύναμη στην κυβέρνηση να εφαρμόσει αυτή την πολιτική». Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση της Ε.Ε για τους βαμβακοπαραγωγούς. Απαντώντας στο επιχείρημα του υπουργείου Γεωργίας, σχετικά με το ότι αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα της Ε.Ε για το βαμβάκι τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα, ο βουλευτής του ΚΚΕ, τόνισε πως «εδώ πρέπει να πούμε ότι καταδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο η υποταγή της κυβέρνησης, ως μεσάζοντας των πολυεθνικών βαμβακιού των ΗΠΑ και των άλλων χωρών. Διότι δεν υπάρχει μόνο το κακό και μπροστά σε αυτό να διαλέξουμε το λιγότερο κακό. Δεν υπάρχει το καλό; Χάθηκε από την ελληνική γλώσσα το καλό δηλαδή; Δηλαδή αυτά που λέγατε στους αγρότες επί 4 - 5 χρόνια μετά τον κανονισμό του 1995 ότι δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα - τώρα θα τα ικανοποιήσουμε όταν γίνει η διαπραγμάτευση - πού πήγαν;».

Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση, τόνισε πως «πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του νέου κανονισμού έχετε συμφωνήσει και έχετε παραδώσει τα πάντα. Και βγήκατε να κυρώσετε μέτρα τα οποία λέτε ότι ζήτησαν οι αγρότες». Απευθυνόμενος προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας και την κυβέρνηση, ο Βαγγέλης Μπούτας σημείωσε ότι «αν θέλετε να στηρίξετε τους βαμβακοπαραγωγούς πρέπει να διαμαρτυρηθείτε. Επρεπε να απαιτήσετε από την ΕΕ να διαμαρτυρηθεί και να δώσει ενισχύσεις στους Έλληνες παραγωγούς και όχι να λέτε ότι αν δεν ήταν έτσι θα καταστρέφονταν». Παράλληλα, επισήμανε αναφορικά με τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας πως «δεν απαλλάσσεται κανένας, ούτε μικρός ούτε μεγάλος».

Εδώ θα κριθούμε όλοι. Την πρόταση του ΚΚΕ, για την ευρωπαϊκή πολιτική για το βαμβάκι, κατέθεσε χθες στη Βουλή, ο Βαγγέλης Μπούτας, ενόψει της σχετικής συζήτησης στην επιτροπή αγροτικών θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η πρόταση καταχωρήθηκε στα πρακτικά της Βουλής ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι «εδώ θα κριθούμε όλοι. Αν και η Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα αν και η κυβέρνηση αποδέχεται πραγματικά τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις «καλένδες» της ...κυβέρνησης (2002-04-10 00:00:00.0)
Στο "περίμενε" χιλιάδες βαμβακοπαραγωγοί (1999-04-02 00:00:00.0)
Να αποζημιωθούν οι αγρότες των Τρικάλων (1999-01-10 00:00:00.0)
Απαραίτητη τώρα η εξόφληση (1998-04-22 00:00:00.0)
Δώστε τη συμπληρωματική τιμή στους βαμβακοπαραγωγούς (1997-05-31 00:00:00.0)
"Πριονίζουν" την επιστροφή του ΦΠΑ (1997-05-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ