Τετάρτη 22 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Απαραίτητη τώρα η εξόφληση

Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ

Την επιστροφή της υπόλοιπης επιδότησης στους βαμβακοπαραγωγούς ζητούν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας,Σταύρος Παναγιώτου και Αχιλλέας Κανταρτζής.

Οπως σημειώνουν οι βουλευτές, ενώ έχουν περάσει 2,5 μήνες από τότε που τελείωσε η παράδοση του βαμβακιού στα εκκοκκιστήρια, δεν άρχισε ακόμα η επιστροφή της υπόλοιπης επιδότησης στους βαμβακοπαραγωγούς, παρόλο που στο διάστημα που μεσολάβησε η Ευρωπαϊκή Ενωση θα μπορούσε να υπολογίσει το επιστρεφόμενο ποσό.

Η κυβέρνηση, επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, ισχυρίζεται ότι για να δοθεί γρηγορότερα το ποσό στους αγρότες μίκρυνε την εκκοκκιστική περίοδο. Θα μπορούσε, όμως, να πιέσει την ΕΕ ώστε να επισπευστεί η επιστροφή του ποσού, δεδομένου ότι οι αγρότες και ιδιαίτερα οι βαμβακοπαραγωγοί αυτή την περίοδο έχουν πρόσθετα έξοδα λόγω της σποράς.

Με βάση τα παραπάνω, οι τρεις βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας:

  • Γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να επιταχυνθεί η καταβολή των χρημάτων στους βαμβακοπαραγωγούς;
  • Γιατί δεν καταβάλλει η ίδια η κυβέρνηση τώρα τα χρήματα στους βαμβακοπαραγωγούς και όταν εγκριθεί και καταβληθεί το οριστικό ποσό να το παρακρατήσει από τους βαμβακοπαραγωγούς;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ