Τετάρτη 22 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Επαγρύπνηση για την επετηρίδα

Σε επαγρύπνηση καλεί τους εκπαιδευτικούς η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών", καθώς είναι σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς. Παράλληλα η ΔΕΕ θα καλέσει τα διοικητικά συμβούλια της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ να συγκαλέσουν τις γενικές συνελεύσεις του κλάδου την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να πάρει θέση ο κλάδος απέναντι στις εξελίξεις.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο διαγωνισμό για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων, η οποία ξεκίνησε μέσα στις διακοπές του Πάσχα, λήγει στις 4 Μάη, ενώ ο διαγωνισμός θα αρχίσει στις 12 Ιούνη. Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ έχει ήδη καλέσει τις ΕΛΜΕ να βρεθούν έξω από τα σημεία που υποβάλλονται οι αιτήσεις συμμετοχής και να ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς για τις επιπτώσεις του νόμου 2525/97 και ειδικότερα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Ηδη, οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης έχουν αποφασίσει να κάνουν συγκέντρωση έξω από τη Νομαρχία την ερχόμενη Παρασκευή. Αύριο, Πέμπτη, θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ που αναμένεται να συζητήσει τη στάση του κλάδου απέναντι στις νέες εξελίξεις, ενώ ήδη υπάρχει η απόφαση της γενικής συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ για πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων μέχρι τις 10 Μάη.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην επιτρέψουν την κατάργηση της επετηρίδας, του μόνου αξιοκρατικού συστήματος διορισμών και να αντισταθούν στην επιβολή των εξετάσεων με την παρουσία τους έξω από τα σημεία όπου θα γίνονται οι αιτήσεις και την ενημέρωση των αδιόριστων εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ