Τετάρτη 22 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παραμένουν ξεσπιτωμένοι

"Ηρθαν, είδαν και απήλθαν. Καμία βοήθεια δεν είδαμε μέχρι σήμερα. Μόνο υποσχέσεις μοίρασαν οι κυβερνητικοί, ο νομάρχης και άλλοι αρμόδιοι φορείς που μας επισκέφτηκαν". Αυτή είναι η εκτίμηση που επικρατεί ανάμεσα στους κατοίκους της περιοχής Κύμης και ιδιαίτερα της Κοινότητας Βιτάλων,που δέχτηκε τα μεγαλύτερα πλήγματα από τη "θεομηνία", στις 26 Μάρτη. Τότε που ολόκληρο το χωριό παραλίγο να "βουλιάξει" από τα εκτεταμέναφαινόμενα κατολισθήσεων που σημειώθηκαν - έφτασαν μέχρι τον οικισμό "Δέντρα" της διπλανής Κοινότητας των Ανδρονιάνων.

Εφτά οικογένειες του οικισμού Κρινιάνοι Βιτάλων,των οποίων τα σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα για κατοίκηση, φιλοξενούνται ακόμα σε γείτονες, καθώς οι "αρμόδιοι" δεν υλοποίησαν την υπόσχεσή τους, να τους βρουν κατάλυμα σε ξενοδοχείο της Κύμης. Ούτε καν το βοήθημα των 200.000 δραχμών δεν έχουν πάρει - οι αιτήσεις μένουν "θαμμένες" στο τμήμα Πρόνοιας της Νομαρχίας Εύβοιας. Ακόμη άλλες 18 οικογένειες της ίδιας κοινότητας, που τα σπίτια τους έπαθαν αρκετές ζημιές, περιμένουν να μάθουν αν πρέπει να τα κατοικούν ή όχι.

Ομως η κυβερνητική... "αρωγή" δε σταματά εκεί. Ακόμα δεν έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση της κοινότητας για αποκατάσταση της οδοποιίας, ενώ εντελώς πρόχειρα έχει αποκατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης.

Στ' αυτιά των κατοίκων ηχούν ακόμα τα παχιά λόγια του νομάρχη Εύβοιας και της κουστωδίας του, για γρήγορη, άμεση και πλήρη αποκατάσταση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ