Τετάρτη 22 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ"
Στην τελική ευθεία για το ξεπούλημα

Μια "ανάσα" πριν την τελική απόφαση για το ξεπούλημα της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" (ΟΑ) βρίσκεται η κυβέρνηση. Σήμερα, με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του εθνικού αερομεταφορέα, θα ασχοληθούν οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Μεταφορών - Επικοινωνιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ενδεχόμενα που εξετάζει η κυβέρνηση για τον εθνικό αερομεταφορέα, είναι η εκχώρηση πλειοψηφικού ή μειοψηφικού πακέτου μετοχών σε ιδιώτες ή η εκχώρηση του "μάναντζμεντ" της ΟΑ σε "στρατηγικό επενδυτή". Το σχέδιο για την εκχώρηση του "μάναντζμεντ" θεωρείται επικρατέστερο, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να απαλλαγεί από την ευθύνη λειτουργίας της εταιρίας.

Στο μεταξύ, επαναλαμβάνονται από σήμερα οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων ανά κλάδο. Στόχος είναι να καθορίσουν τη στάση τους, μετά τις αποφάσεις των ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων για την απόρριψη των κυβερνητικών μέτρων στο σύνολό τους και την αναζήτηση τρόπων ακύρωσής τους στην πράξη. Σήμερα συγκαλείται η γενική συνέλευση των μελών της "Επαγγελματικής Ενωσης Αέρος Ελλάδας" (ΕΕΑΕ). Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο σωματείο, με μέλη 2.500 διοικητικούς υπαλλήλους. Στη σημερινή γενική συνέλευση αναμένεται να στηλιτευτεί ιδιαίτερα η στάση του προέδρου της ΟΣΠΑ, Μ. Πέρρου (σ.σ.: Είναι μέλος της ΕΕΑΕ), ο οποίος μαζί με το γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας, Χρ. Νίκου,υπέγραψαν το "πρακτικό συμφωνίας" με τη διοίκηση, λίγες μόλις ώρες μετά την απόρριψή του στο έκτακτο συμβούλιο της ΟΣΠΑ! Σημειώνεται ότι μεταξύ των άλλων, η διοίκηση της ΕΕΑΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για διαφυγόντα έσοδα και δυσφήμιση της ΟΑ, μετά τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό στη λειτουργία της εταιρίας, λόγω έλλειψης προσωπικού και αεροπλάνων.

Συρρίκνωση

Η διοίκηση της ΟΑ, ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζει για να δώσει λύση (!) στο πρόβλημα των πτήσεων, είναι η συρρίκνωση του δικτύου, με την περικοπή, τουλάχιστον 4-5 γραμμών από τον επόμενο μήνα. Για το λόγο αυτό συγκροτήθηκε επιτροπή διευθυντικών στελεχών, η οποία ασχολείται με την αναθεώρηση του πτητικού προγράμματος το Μάη, οπότε αναμένεται να εφαρμοστεί και ο νέος κανονισμός εργασίας. Χτες ματαιώθηκαν δύο πτήσεις προς Ρώμη και Θεσσαλονίκη, ενώ οι ματαιώσεις πτήσεων, συγχωνεύσεις και καθυστερήσεις στα δρομολόγια αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το τέλος του μήνα.

Υπενθυμίζεται, ότι με αποφάσεις των ΔΣ των Σωματείων τους, πιλότοι και τεχνικοί, εφαρμόζουν πιστά τον κανονισμό εργασίας, χωρίς να παρέχουν υπερεργασία και ρεπό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ