Τετάρτη 22 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΠΕΡΧΕΙΟΥ
Δεν έχουν ολοκληρωθεί ούτε οι μελέτες...

Εχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια που οι πλημμύρες γκρέμισαν τις γέφυρες του Σπερχειού στη Φθιώτιδα και η αποκατάστασή τους - παρά τις διαβεβαιώσεις και τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης - προχωρά με τον... αραμπά. Ετσι οι κάτοικοι πολλών χωριών της περιοχής εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους ότι και τον ερχόμενο χειμώνα δε θα έχει αποκατασταθεί η σωστή επικοινωνία εκατέρωθεν του Σπερχειού.

Λόγος γίνεται για τις γέφυρες Παλαιοβράχας, Κωσταλεξίου και Φραντζή, για τις οποίες δεν έχει γίνει ακόμη τίποτε, παρά το γεγονός ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοέμβρη 1997, υπό την προεδρία του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ Χρ. Βερελή, αποφασίστηκε η ανακατασκευή τους και εξαγγέλθηκε μάλιστα χρονοδιάγραμμα για τη σύνταξη των μελετών και τη δημοπράτησή τους.

Συγκεκριμένα - όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ ο πρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Στερεάς του ΤΕΕ, Α. Ξάνθης - για κάθε επιμέρους γέφυρα καθορίστηκαν τα εξής:

  • Για τη γέφυρα Παλαιοβράχας είχε εξαγγελθεί και αναληφθεί δέσμευση ότι η μελέτη ολοκληρώνεται το αργότερο μέχρι τις 26 Φλεβάρη 1998 και αμέσως μετά θα γινόταν η δημοπράτησή του.

Η μελέτη όμως, όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκε μέχρι σήμερα, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε προκαταρκτικά στάδια, αφού αυτή την εποχή γίνονται οι απαιτούμενες γεωτρήσεις.

  • Για τη γέφυρα Κωσταλεξίου υπήρξε δέσμευση ότι η μελέτη θα συμπληρωθεί με τους νέους κανονισμούς και μέχρι τις 26 Γενάρη 1998 θα έχει ολοκληρωθεί.

Και αυτή η μελέτη όμως δεν έχει παραδοθεί μέχρι σήμερα.

  • Γέφυρα Φραντζή.Η μελέτη της γέφυρας έχει ολοκληρωθεί, παραμένει όμως σε εκκρεμότητα το θέμα της δημοπράτησης.

"Με το παρόν έγγραφο - τονίζει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς - εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για την πλήρη καταστρατήγηση του εξαγγελθέντος χρονοδιαγράμματος, παρά το γεγονός ότι εκφράστηκε, ή τουλάχιστον έτσι εκδηλώθηκε, η πολιτική βούληση του ΥΠΕΧΩΔΕ για την πιστή τήρησή του. Η ανωτέρω χαρακτηριστική καθυστέρηση σύνταξης των μελετών και της δημοπράτησης των γεφυρών, πέραν του ότι δε συμβάλλει στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας εκ μέρους της κυβέρνησης, είναι εύλογο να προκαλεί την αγανάκτηση των ενδιαφερομένων πολιτών και κυρίως την αγωνία ότι και τον ερχόμενο χειμώνα δε θα έχει αποκατασταθεί η σωστή επικοινωνία εκατέρωθεν του Σπερχειού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ