Τετάρτη 22 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Πέθανε 19χρονη από μηνιγγίτιδα

Ανάστατη είναι η κοινωνία της Κρήτης από το θάνατο της 19χρονης Καλλιόπης Κατρίνη, από τον Αγιο Νικόλαο, που εξέπνευσε το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ενώ υποβαλλόταν σε εξετάσεις, με συμπτώματα μηνιγγίτιδας.

Η άτυχη κοπέλα είχε μεταφερθεί το μεσημέρι της Παρασκευής στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου με υψηλό πυρετό. Οι γιατροί που την εξέτασαν μίλησαν για ίωση και την έστειλαν στο σπίτι της αφού της χορήγησαν αντιπυρετική αγωγή. Οι γονείς της τη μετέφεραν ξανά στο νοσοκομείο το πρωί του Σαββάτου με έντονες μυαλγίες, ενώ κατά την ωριαία παραμονή της εκεί παρουσίασε εξανθήματα και εκχυμώσεις σε όλο της το σώμα. Τότε οι γιατροί ανησύχησαν και την έστειλαν επειγόντως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου και πέθανε μια ώρα μετά τη μεταφορά της.

Από τη νεκροψία - νεκροτομή που έγινε από τον καθηγητή ιατροδικαστικής Μανώλη Μιχαλοδημητράκη προέκυψε ότι πέθανε από ισχαιμική μηνιγγίτιδα, η οποία έχει καλπάζουσα μορφή και προκαλεί σηψαιμία και ενδοαγγειακή σήψη.

Οι γονείς της και οι συγγενείς της κάνουν λόγο για αμέλεια των γιατρών του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, ενώ ήδη διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για να διερευνηθεί η πιθανότητα ιατρικού σφάλματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ