Τρίτη 14 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ντόμινο» επικίνδυνων σχεδίων, με την Ελλάδα σε ρόλο - κλειδί

Σενάρια επαναχάραξης συνόρων, στο πλαίσιο της «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης», όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διεκδικεί ρόλο σημαιοφόρου, με τις ευλογίες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

  • Το ρόλο της Ελλάδας ως «συμμάχου - κλειδί» στην προώθηση των επικίνδυνων σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή ανέδειξε εκ νέου ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ, καθώς αναπτύσσεται έντονη κινητικότητα για νέες αλλαγές συνόρων, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης Σερβίας - Κοσσόβου, με μεσολαβητή την ΕΕ.
  • Η ΝΑΤΟικής κοπής συμφωνία με την ΠΓΔΜ περιγράφεται ως «πρότυπο» και για άλλες ευρωατλαντικές «διευθετήσεις» στην περιοχή, ενώ προς αυτήν την κατεύθυνση λειτουργούν και τα «σχήματα συνεργασίας» με άλλα κράτη των Δυτ. Βαλκανίων, στα οποία συμμετέχει ενεργά η Ελλάδα, υπηρετώντας τους ευρωΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, για λογαριασμό της αστικής τάξης.
  • Η συζήτηση για αλλαγές συνόρων και τα σενάρια για εξελίξεις - «ντόμινο» στη Βαλκανική, πρέπει να σημάνουν συναγερμό. Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τη συμμετοχή της Ελλάδας, που βάζουν σε μεγάλο κίνδυνο τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

ΣΕΛ.  4   -   5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ