Τρίτη 14 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με επιτυχία η πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στην Αταλάντη

Εγινε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και παρευρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Μια όμορφη πολιτική και πολιτιστική εκδήλωση έγινε την περασμένη Παρασκευή στη Σκάλα Αταλάντης, αφιερωμένη στα 100 χρόνια του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Χαιρετισμό στους παραβρισκόμενους απηύθυνε εκ μέρους της ΚΟΒ Αταλάντης του ΚΚΕ η Μιχαέλα Καραμπά, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Νεόφυτος Θάνος, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Φθιώτιδας του ΚΚΕ. Αναφέρθηκε στη στάση της κυβέρνησης και τις ευθύνες για τις πυρκαγιές και την αποκατάσταση των πυρόπληκτων, την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αλλά και την προσπάθεια εξαπάτησης του λαού με το λεγόμενο «τέλος των μνημονίων», σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Σήμερα θέλουν να εγκλωβίσουν το λαό και να τον στοιχίσουν σε ξένα από αυτόν συνθήματα και αιτήματα. Τόσο οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσο και η ΝΔ κονταροχτυπιούνται για το ποιος είναι πιο ικανός να φέρει την "ανάπτυξη". Ποιος μπορεί να κρατήσει καλύτερα το τιμόνι της διακυβέρνησης και να φέρει επενδύσεις. Ολα τα αστικά κόμματα μαζί συμφωνούν ότι αυτός ο δρόμος είναι ο μόνος για να πάμε μπροστά και καλούν το λαό ακόμα μια φορά να βάλει πλάτη, να χάσει ακόμα περισσότερα δηλαδή, για να έρθουν οι πολυεθνικές και να "επενδύσουν"».

«Μείωση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου τάζει ο ένας, μείωση του μη μισθολογικού κόστους απαντάει ο άλλος, μείωση της γραφειοκρατίας ο πρώτος, αύξηση της ανταγωνιστικότητας ο δεύτερος», συμπλήρωσε, και κάλεσε σε οργανωμένη πάλη με το ΚΚΕ

Ακολούθησε καλλιτεχνικό αφιέρωμα «στους αλύγιστους της ταξικής πάλης», με κείμενα, απαγγελίες ποιημάτων και τραγούδια. Μέσα από τους στίχους των Βάρναλη, Ρίτσου, Ελύτη, Λειβαδίτη, Αγγουλέ, τραγούδια του Θεοδωράκη, του Λεοντή και άλλων, οι συντελεστές του προγράμματος ταξίδεψαν το κοινό σε ηρωικές στιγμές της πάλης του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος, σε φυλακές και εξορίες όπου οι κομμουνιστές έγραψαν ιστορία με την αταλάντευτη στάση τους.


Στο αφιέρωμα, τα κείμενα διάβασε η Αντριάνα Μπαφούτσου, τα ποιήματα απήγγειλαν οι Φαλία Θάνου, Δήμητρα Κυριαζή, Μαίρη Κουτμάνη, Δημήτρης Φλούδας, και συμμετείχαν οι μουσικοί Ντίνος Κουλός (μπουζούκι - τραγούδι), Γρηγόρης Αγραφιώτης (κιθάρα - τραγούδι) και Πύρρος Πουλίτσας (μπουζούκι). Η εκδήλωση έκλεισε με λαϊκό γλέντι και το ραντεβού ανανεώθηκε για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ σε μεγάλες πόλεις της περιοχής.


Στιγμιότυπο από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα
Στιγμιότυπο από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση για την ειρήνη(2022-05-21 00:00:00.0)
Στις 6/9 η εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου στη Μακρόνησο(2020-08-25 00:00:00.0)
Εκδήλωση με μελοποιημένη ποίηση(2020-03-06 00:00:00.0)
Εκδήλωση με μελοποιημένη ποίηση για το λαό και τους αγώνες του(2020-03-04 00:00:00.0)
Την Παρασκευή η συναυλία του Θ. Μικρούτσικου στην Πάτρα(2018-03-20 00:00:00.0)
Εκδήλωση - αφιέρωμα στην Αντιφασιστική Νίκη των Λαών(2010-05-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ