Τρίτη 14 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Κάλπικη αντιπαράθεση πάνω σε ένα ... sms

Ενα μήνυμα μέσω κινητού που - σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» - εστάλη την 1η Αυγούστου από το Μέγαρο Μαξίμου προς επιλεγμένα στελέχη της κυβέρνησης, της κοινοβουλευτικής ομάδας και του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αποτέλεσε αφορμή για νέο γύρο αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, πάνω στα αποκαΐδια της πολιτικής τους και της καταστροφής στο Μάτι και την Ανατολική Αττική ευρύτερα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το sms παρείχε οδηγίες «επικοινωνιακής διαχείρισης» των επιπτώσεων της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, με έμφαση στη «βελτίωση του κλίματος», στην προσπάθεια της κυβέρνησης στα παζάρια με τους δανειστές να πετύχει «αναβολή στη μείωση των συντάξεων», αλλά και με αναφορές για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ότι «ο Αδωνις θα καθίσει στο σκαμνί». Κάνει λόγο επίσης για παροχή στήριξης «μόνο από τον Σταύρο» (Θεοδωράκη, τον επικεφαλής του Ποταμιού), αλλά και στη διαχείριση ερωτήσεων για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, του ανασχηματισμού, αλλά και των εκλογών.

Το θέμα του «Ελεύθερου Τύπου» έσπευσε να το αναπαράγει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στο «Twitter», κάνοντας λόγο για «αποβράσματα».

Το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να χαρακτηρίσει το sms «πλαστό, κακότεχνο και βλακώδες». Στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού καταλογίζει, μάλιστα, στον Αδ. Γεωργιάδη πως «έσπευσε να το αναπαράγει, σαν έτοιμος από καιρό».

«Η πλαστογραφία, ο διχαστικός λόγος και η προβοκάτσια έχουν γίνει προφανώς απαραίτητα εργαλεία της ακροδεξιάς προπαγάνδας κατά της κυβέρνησης», αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα απάντησε πως το sms είναι γνήσιο.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Ποτάμι, σχετικά με την αναφορά στο πρόσωπο του Στ. Θεοδωράκη, σημειώνοντας ότι «στα υπόγεια του Μαξίμου, πνιγμένοι στο ψέμα, την υποκρισία και την ανικανότητα, προσπαθούν να βρουν συμμάχους για το καταστροφικό έργο της κυβέρνησής τους στο Μάτι».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επόμενος στόχος ο εξωραϊσμός και η υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών (2019-01-18 00:00:00.0)
«Μύλος» διεργασιών, καβγάδες και σενάρια εχθρικά για το λαό (2018-06-30 00:00:00.0)
Αποπροσανατολισμός με μοιρασμένους ρόλους (2016-08-20 00:00:00.0)
Συνέχεια των επαφών Τσίπρα με πολιτικούς αρχηγούς (2016-06-23 00:00:00.0)
Σύμμαχος όποιου σπρώξει «μεταρρυθμίσεις» (2016-01-16 00:00:00.0)
Με συμφωνία για δέκα «μεταρρυθμίσεις» μπαίνει σε κυβέρνηση (2016-01-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ