Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
«Μήνυμα» Μπαγκντάντι για συνέχιση του πολέμου...

Στο προσκήνιο της επικαιρότητας επιχείρησε να βρεθεί με αφορμή τη μεγάλη μουσουλμανική γιορτή Κουρμπάν Μπαϊράμ ο αρχηγός των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους», Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνάντι, εκτοξεύοντας, με ένα 54λεπτο ηχητικό μήνυμά του, τις γνωστές απειλές κατά των αντιπάλων του και τις προτροπές στους υποστηρικτές του για νέες σφαγές και επιθέσεις. Στο μήνυμα καλεί τους μισθοφόρους να «διατηρήσουν και να συνεχίσουν» τον πόλεμο κατά των εχθρών «παντού», ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην εντεινόμενη κόντρα ΗΠΑ - Τουρκίας με αφορμή τη συνέχιση κράτησης του Αμερικανού πάστορα Αντριου Μπράνσον.

«Η Αμερική περνά τη χειρότερη περίοδο από την ίδρυσή της», είπε ο Μπαγκντάντι, προσθέτοντας ότι η Ρωσία «ανταγωνίζεται τις ΗΠΑ για την περιφερειακή επιρροή». Επέκρινε επίσης όσους τζιχαντιστές και αντικαθεστωτικούς της νότιας Συρίας παραδόθηκαν πρόσφατα στο συριακό στρατό αποκαλώντας τους προδότες. Προτείνει ακόμη υπομονή για συνέχιση «του ιερού πολέμου» (τζιχάντ) παγκοσμίως.

Η τελευταία φορά που ο αρχηγός του «Ισλαμικού Κράτους» εμφανίστηκε δημοσίως ήταν το 2014 στη Μοσούλη, ενώ το προηγούμενο ηχητικό μήνυμά του είχε δημοσιοποιηθεί το Σεπτέμβρη του 2017. Λέγεται ότι έχει τραυματιστεί σοβαρά τα τελευταία δύο χρόνια από βομβαρδισμούς ρωσικών αεροσκαφών και ότι κρύβεται πασχίζοντας να κρατηθεί στη ζωή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ