Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Με κατάρρευση αγορών απειλεί ο Τραμπ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Δεν ξέρω πώς μπορείς να καθαιρέσεις κάποιον που κάνει τόσο σπουδαία δουλειά! Σας λέω, όμως, ότι αν ποτέ καθαιρεθώ, τότε νομίζω πως οι αγορές θα καταρρεύσουν και όλοι θα φτωχύνουν», δήλωσε χτες σε συνέντευξη που έδωσε στο αγαπημένο του τηλεοπτικό κανάλι «Fox News» ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Με τον τρόπο αυτό, ο Τραμπ επιχείρησε να «φρενάρει» την όξυνση της ενδοαστικής κόντρας και να «παγώσει» τα σενάρια που φουντώνουν γύρω από την πιθανότητα να έχει την τύχη που είχε ο Ρίτσαρντ Νίξον (Πρόεδρος από το 1969 έως το 1974), ο οποίος έγινε ο πρώτος Αμερικανός ηγέτης που αναγκάστηκε σε παραίτηση, με αφορμή το σκάνδαλο «Γουοτεργκέιτ».

Οι δηλώσεις Τραμπ δεν σταμάτησαν τις πιέσεις που του ασκούνται από διάφορες κατευθύνσεις, μετά την καταδίκη του πρώην προσωπικού δικηγόρου του, Μάικλ Κοέν, και του πρώην επικεφαλής του προεκλογικού του επιτελείου, Πολ Μάναφορτ. Ιδιαίτερα όταν ο δικηγόρος του Κοέν παζαρεύει το ενδεχόμενο «αποκαλύψεων» που θα μπορούσαν «να ενδιαφέρουν» τον ανεξάρτητο ερευνητή του FBI Ρόμπερτ Μιούλερ, που ερευνά την πιθανή ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και το ενδεχόμενο επιλήψιμων πράξεων από τον Τραμπ.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η συνέντευξη που έδωσε χτες ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στη Γερμανία, Τζον Κόρνμπλουμ, στον ραδιοσταθμό DLF. Παρότι δεν θεωρεί πιθανή την καθαίρεση του Τραμπ, ο Αμερικανός διπλωμάτης τόνισε ότι όλα εξαρτώνται από το Κογκρέσο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ