Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΛΟΣ
Αναγκαία η μονάδα απεξάρτησης

Η ανάγκη δημιουργίας Θεραπευτικής Μονάδας Εφήβων στο Βόλο ήταν ένα απ' τα βασικά αιτήματα που διατυπώθηκαν σε Ημερίδα, με θέμα τα ναρκωτικά που οργάνωσαν μαζικοί φορείς στο δημαρχείο του Βόλου.

Παράλληλα, οι φορείς επισημαίνουν τη ραγδαία εξάπλωση της μάστιγας των ναρκωτικών, αφού «διαρκώς αυξάνεται ο αριθμός των θανάτων στο Βόλο και οι χρήστες ουσιών». Ακόμη, ζητούν να υπάρχει ολοκληρωμένη πρόληψη και να δημιουργηθούν εναλλακτικές λύσεις για τη νεολαία, όπως αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Να σημειωθεί ότι στο νομό ήδη λειτουργεί συμβουλευτικός σταθμός στη Ν. Ιωνία, στα πλαίσια του θεραπευτικού προγράμματος «ΕΞΟΔΟΣ» και Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών του ΟΚΑΝΑ, ωστόσο δεν υπάρχει κάποιος φορέας, που να ανταποκρίνεται στους έφηβους χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ερώτηση του ΚΚΕ

Με αφορμή την ημερίδα, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Τάκης Τσιόγκας και Αντώνης Σκυλλάκος, κατέθεσαν ερώτηση για τον υπουργό Υγείας Αλ. Παπαδόπουλο, όπου επισημαίνεται η ανάγκη ίδρυσης Θεραπευτικής Μονάδας Απεξάρτησης Εφήβων στο Βόλο.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει πάρει η εξάπλωση των ναρκωτικών στη Μαγνησία και ιδιαίτερα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου, όπου παρουσιάζονται αυξημένα ποσοστά χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και μάλιστα σε νεαρές ηλικίες, ενώ καταγράφονται και θάνατοι.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Υγείας ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να ιδρυθεί και να λειτουργήσει στο Βόλο, Θεραπευτική Μονάδα Απεξάρτησης Εφήβων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ