Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να σταματήσει το έγκλημα των «λευκών κελιών»

Με κεντρικό σύνθημα «Οχι στον πόλεμο, όχι στα "λευκά κελιά"», έγινε χτες στα Προπύλαια εκδήλωση διαμαρτυρίας

Εκδήλωση διαμαρτυρίας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ημέρα που ξεκίνησε η απεργία πείνας ενάντια στα «Λευκά Κελιά» στην Τουρκία έγινε χτες το απόγευμα στα Προπύλαια, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν.

Στο διάστημα αυτό, 74 πολιτικοί κρατούμενοι πέθαναν, ενώ άλλοι 200 συνεχίζουν την απεργία πείνας μέσα στα «λευκά κελιά». Αρκετοί είναι, όμως, και εκείνοι που μαζί με συγγενείς των πολιτικών κρατούμενων, αλλά και αποφυλακισμένους από τα «λευκά κελιά» κάνουν απεργία πείνας στην Κωνσταντινούπολη, στην Αγκυρα και την Τραπεζούντα.

«Η ηρωική αντίσταση ενάντια στα "Λευκά Κελιά", δηλαδή ενάντια στο φασιστικό πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην εκμετάλλευση, στην τυραννία συνεχίζεται», επισήμανε στην ομιλία του ο Γιλντιρίμ, εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης. Παράλληλα, τόνισε τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού, που, «από τους δικούς του αγώνες στην Καισαριανή, στη Μακρόνησο, μάθαμε να αντιστεκόμαστε».

Αναφερόμενος στο κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης, που ήταν «Οχι στον πόλεμο, όχι στα "Λευκά Κελιά"», τόνισε πως ο ιμπεριαλισμός συνεχίζει να δολοφονεί τους λαούς, είτε με «Λευκά Κελιά» είτε με βόμβες και προκειμένου να κυριαρχήσει στην ευρύτερη περιοχή χρησιμοποίησε την Τουρκία και την οδήγησε στα «Λευκά Κελιά». Από την πλευρά του, ο Αντώνης Αντανασιώτης, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, επισήμανε το έγκλημα που συντελείται σε βάρος των πολιτικών κρατούμενων της Τουρκίας και γενικότερα του τουρκικού και κουρδικού λαού, αλλά και τη συνενοχή της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στην τουρκική πρεσβεία, όπου επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ