Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θύματα αυταρχισμού οι Αφγανοί πρόσφυγες

Την επιχείρηση - σκούπα της ΕΛΑΣ καταγγέλλει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη»

Την επιχείρηση σκούπα σε βάρος των άστεγων Αφγανών προσφύγων που διαμένουν υπό άθλιες συνθήκες στο Πεδίον του Αρεως, στην οποία προχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας η ΕΛΑΣ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη».

Συγκεκριμένα, καταγγέλλει την κυβέρνηση η οποία «με τη σύμφωνη γνώμη της συνέβαλε στο σημερινό δράμα του αφγανικού λαού, συμπληρώνει το έργο της με συλλήψεις και απειλές απελάσεων και μάλιστα σε μια χώρα η οποία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση από τις επιδρομές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους». Η Δημοκρατική Συσπείρωση καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τα κρούσματα αυταρχισμού και να διαμορφώσει χώρους υποδοχής και ανθρώπινης διαβίωσης των προσφύγων που φτάνουν στη χώρα μας. Ακόμη, καλεί τον ελληνικό λαό να εντείνει τον αγώνα του για το σταμάτημα των βομβαρδισμών και των πολεμικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ και της Βρετανίας στο αφγανικό έδαφος και την απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο, για να λείψει μια από τις σοβαρότερες αιτίες που ξεριζώνουν λαούς και γεννούν πρόσφυγες.

Ανάλογη ανακοίνωση καταγγελίας της επιχείρησης - σκούπα εξέδωσε και η «Πρωτοβουλία Γένοβα». Αναφέρει δε, ότι μαζί με τους Αφγανούς «συνέλαβαν τον Χρήστο Κιούπη, μέλος της Πρωτοβουλίας, ενώ μια ώρα μετά συνέλαβαν τους δημοσιογράφους της Εργατικής Αλληλεγγύης, Κατερίνα Θωίδου και Νίκο Λούντο», από τους οποίους «η Ασφάλεια κατέσχεσε το φιλμ που είχε καταγραφεί η επιχείρηση σκούπα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ