Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΩΣΙΑ
Συγκέντρωση συμπαράστασης στους Τούρκους αγωνιστές

ΜΟΣΧΑ (Ανταπόκριση Ν. ΓΚΑΡΙΦΟΥΛΙΝΑ).-

Στις 20 του Οκτώβρη στην πλατεία Πούσκιν στο κέντρο της Μόσχας πραγματοποιήθηκε, με την ευκαιρία της επετείου από την κήρυξη απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων της Τουρκίας, συγκέντρωση συμπαράστασης στους πολιτικούς κρατουμένους της Ρωσίας και όλων των χωρών, όπου στα μπουντρούμια τους βρίσκονται αγωνιστές για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων. Στη συγκέντρωση, που διοργάνωσε η Επιτροπή Υπεράσπισης των Πολιτικών Κρατουμένων, συμμετείχαν το ΚΕΚΡ, το ΚΚ της Ενωσης Ρωσίας και Λευκορωσίας, το Επαναστατικό Κόμμα Ρωσίας, το Πανενωσιακό Κομμουνιστικό Κόμμα Μπολσεβίκων, οι νεολαιίστικες οργανώσεις αυτών των κομμάτων, τα κινήματα «Εργαζόμενη Πρωτεύουσα» και «Για την Προστασία του Παιδιού», καθώς και μέλη του ΚΚΡΟ. Η συγκέντρωση, στην οποία η πλειοψηφία ήταν νέοι άνθρωποι, μετατράπηκε σε αντιιμπεριαλιστική, αντιαμερικανική, αντιπολεμική εκδήλωση. Τη συγκέντρωση άνοιξε ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Υπεράσπιση των Πολιτικών Κρατουμένων και πρόεδρος του Επαναστατικού Κόμματος Ρωσίας, Ανατόλι Κριουτσκόφ.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης «Εργαζόμενη Πρωτεύουσα», Μπορίς Γουνκό, υπογράμμισε: «Το σημερινό καθεστώς των ΗΠΑ, που ετοιμάζονται να βομβαρδίσουν όλο τον κόσμο, για να εξοντώσουν τον αρχιτρομοκράτη Μπιν Λάντεν, είναι επίσης φασισμός, αποτέλεσμα της επερχόμενης κρίσης στις ΗΠΑ».

Από τη μεριά του, το μέλος της Επαναστατικής Ενωσης Νεολαίας και μέλος του ΚΕΚΡ Βίκτορ Σαπίλοφ τόνισε: «Εμείς, οι μετέχοντες στη συγκέντρωση, διαμαρτυρόμαστε κατά της "νέας τάξης πραγμάτων" μ' επικεφαλής τις ΗΠΑ - τον κύριο τρομοκράτη του πλανήτη».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε εγκάρδια τους συγκεντρωμένους ο εκπρόσωπος του ΚΚ Τουρκίας Χακά Σατσίν, ο οποίος είπε: «Οι κομμουνιστές της Τουρκίας δε λύγισαν. Απέρριψαν τις επινοήσεις της αστικής προπαγάνδας ότι ο κομμουνισμός έχει τσακιστεί στον πλανήτη. Κάτω ο ιμπεριαλισμός και ο καπιταλισμός! Ζήτω ο αγώνας των κομμουνιστών! Οι κομμουνιστές στα μπουντρούμια της Τουρκίας θα νικήσουν!».

Η συγκέντρωση έκλεισε με τα συνθήματα που αντηχούσαν στην πλατεία: «Λευτεριά στους πολιτικούς κρατουμένους της Τουρκίας! Λευτεριά στους πολιτικούς κρατουμένους όλου του κόσμου!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Κωνσταντινούπολη(2019-02-14 00:00:00.0)
Ανακοίνωση 56 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων ενάντια στο ΝΑΤΟ(2009-04-08 00:00:00.0)
Σε ποιoν ανήκει το σφυροδρέπανο;(2007-04-04 00:00:00.0)
Συμμετοχή του ΚΕΚΡ στις τοπικές εκλογές(2007-02-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2002-06-20 00:00:00.0)
Πρόταση του ΚΕΚΡ-ΕΚΚ προς το ΚΚΡΟ(2002-04-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ