Τρίτη 9 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΣΕΤΗΠ ΣΤΟΝ ΟΤΕ
Διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων

«Δεν παζαρεύουμε την Υγεία μας» ήταν το μήνυμα που έστειλαν την Παρασκευή 5/10 οι Σωματειακές Επιτροπές του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ) στον Ομιλο ΟΤΕ, με την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έξω από το κτίριο της επιχείρησης στον Κεραμεικό.

Οι Σωματειακές Επιτροπές καταγγέλλουν την παρουσία της αστυνομίας, δυνάμεις της οποίας βρίσκονταν από το πρωί έξω από το κτίριο, ενώ «πρώτοι πρώτοι στην είσοδο του κτιρίου βρίσκονταν οι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ομίλου ΟΤΕ».

Στο επίκεντρο της παρέμβασης βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε «Cosmote - E Value».

Στην Καλλιθέα οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με χαμηλά ταβάνια, έντονο θόρυβο, απουσία χώρων ανάπαυσης, κλειστές εξόδους κινδύνου, γραφεία κολλημένα το ένα πάνω στο άλλο.

Στην οδό Αθηνάς δουλεύουν σε μικρούς χώρους, στο ίδιο κτίριο όπου υπάρχουν μπαταρίες και άλλα υλικά ακατάλληλα για την υγεία τους.

Στον Αγιο Στέφανο το κτίριο είναι εγκαταλελειμμένο.

«Σε κάθε κτίριο, σε κάθε έργο, πίεση - εντατικοποίηση για να πιαστούν οι στόχοι και τα νούμερα με το μικρότερο δυνατό "λειτουργικό κόστος"», προσθέτει το ΣΕΤΗΠ. Οι εργαζόμενοι ταλαιπωρούνται από επαγγελματικές ασθένειες και προβλήματα υγείας, όπως πονοκεφάλους, ημικρανίες, αυχενικά, τενοντίτιδες, προβλήματα ακοής και φωνητικών χορδών.

Το Συνδικάτο κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνει στο πλαίσιο της διεκδίκησης υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης στις 25 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας, και στην πορεία που θα ακολουθήσει στον ΣΕΒ. Απηύθυνε παράλληλα κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 8 Νοέμβρη, για την οποία έχει πάρει απόφαση η Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΗΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ