Τρίτη 9 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Νέα κινητοποίηση αύριο από τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία

Κάλεσμα από την Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ

Σε στάση εργασίας στην Αττική (8 π.μ. - 1 μ.μ.) και σε 24ωρη απεργία στην περιφέρεια προχωρούν αύριο, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από τα Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» στις 8 π.μ. και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία - ιδιαίτερα τους επικουρικούς, εργολαβικούς, συμβασιούχους ΟΑΕΔ και ΚΕΕΛΠΝΟ που επιπλέον αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης - να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή κινητοποίηση διεκδικώντας: Αυξήσεις μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών. Προσλήψεις υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, μόνιμης πλήρους απασχόλησης. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσοι εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες. Οχι προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους και δαπάνες για τα ΝΑΤΟικά σφαγεία.

Αναδεικνύοντας το γεγονός ότι πίσω από τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς περί «τέλους των μνημονίων» βρίσκονται η διατήρηση όλων των μνημονιακών νόμων και η εφαρμογή νέων αντιλαϊκών μέτρων, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ επισημαίνει σε ό,τι αφορά το χώρο της Υγείας - Πρόνοιας: «Προωθούν τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δηλαδή ως "αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες" που θα καλύπτουν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του κόστους λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης και της μισθοδοσίας, από την "πώληση" υπηρεσιών Υγείας σε ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία. Για να μπορούν να "αντεπεξέλθουν" τα νοσοκομεία, χρειάζονται εργαζόμενους με λιγότερα δικαιώματα, με μικρότερο "μισθολογικό κόστος". Στην κατεύθυνση αυτή, αναθέτουν στο Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών AE (όπως ονομάστηκε η ΕΣΑΝ ΑΕ) να αναπτύξει το ελληνικό σύστημα DRG (Ομοιογενείς Διαγνωστικές Κατηγορίες) που θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 18 δημόσια νοσοκομεία».

Και προσθέτει: «Μείωσαν την κρατική χρηματοδότηση για τις δημόσιες μονάδες Υγείας κατά 350 εκατ. ευρώ και τον ΕΟΠΥΥ κατά 226 εκατ. ευρώ για το 2018. Επεκτείνουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, δηλαδή δουλειά με ημερομηνία λήξης και μειωμένα δικαιώματα, όπου οι εργαζόμενοι πληρώνονται κυρίως από τα έσοδα των νοσοκομείων και προγράμματα του ΟΑΕΔ (δηλαδή από τις εισφορές μας). Συνεχίζουμε να έχουμε απώλειες στους μισθούς, λόγω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, και ετοιμάζουν νέα μεγάλη μείωση με τη μείωση του αφορολόγητου. Αρνούνται να εντάξουν στα ΒΑΕ χιλιάδες εργαζόμενους που εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες και αποκλείουν πολλούς ακόμα και από την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος. Διατηρούν την κατάργηση ολόκληρων νοσοκομείων, κλινικών, Κέντρων Υγείας κ.λπ.,, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, και προχωρούν σε ανάπτυξη τμημάτων με κριτήρια τα έσοδα».

«Αυτές είναι οι απαιτήσεις των εργοδοτικών ενώσεων, για να εξοικονομηθούν κρατικά κονδύλια για νέες επιδοτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και να στηριχθεί η επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στους τομείς της Υγείας - Πρόνοιας», καταγγέλλει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

  • Στο πλαίσιο της αυριανής κινητοποίησης, το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας σε όλη τη διάρκεια της πρωινής βάρδιας, συγκέντρωση από τις 8 π.μ. στα Επείγοντα από κοινού με άλλους μαζικούς φορείς.
  • Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας καλεί σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο νοσοκομείο.
  • Το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει στις 12 το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ.
  • Στη Θεσσαλονίκη, το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ συμμετέχει στην αυριανή κινητοποίηση και στο πλαίσιό της στηρίζει τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 10 π.μ., στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης με αίτημα την ανανέωση των συμβάσεων και τη μόνιμη και σταθερή εργασία για τους συμβασιούχους που απασχολούνται στο νοσοκομείο μέσω ΟΑΕΔ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ