Τρίτη 9 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ - ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ
Μπαράζ νοθείας και μεθοδεύσεις αποκλεισμού των ταξικών δυνάμεων

Την απίστευτη κατρακύλα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, στην προσπάθειά του να διατηρήσει τον αρνητικό συσχετισμό στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με γενικευμένες νοθείες και προσπάθεια αποκλεισμού των ζωντανών δυνάμεων των εργαζομένων από συνέδρια και αρχαιρεσίες, αποτυπώνουν τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας και στο Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ.

Στην Κατερίνη

Στην Κατερίνη, αν και η θητεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου έχει λήξει ήδη από τις 3 Οκτώβρη, η ΠΑΣΚίτικη πλειοψηφία συνεχίζει την προσπάθεια να διεξαγάγει το νόθο «συνέδριο» που θα της επιτρέψει να διατηρήσει τον έλεγχο της διοίκησης, αποκλείοντας παράλληλα τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας «Η Πρωτοπορία».

Σύμμαχό της σ' αυτήν την προσπάθεια, μετά την εισαγγελία και την αστυνομία, τους «πρόθυμους» δικαστικούς αντιπροσώπους, βρήκε και τη διοίκηση του δήμου Κατερίνης (ΝΔ), που ανέλαβε να παράσχει «άσυλο» για τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της ΠΑΣΚΕ.

Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή όχι μόνο παραχώρησε χώρο στο δημαρχείο για να διεξαχθούν «εκλογές» για την εφορευτική επιτροπή και να προχωρήσει η ανάδειξη της νέας νόθας διοίκησης του ΕΚ Κατερίνης, αλλά, προφανώς με εντολή του δημάρχου και του γραμματέα του δήμου, οι δημοτικοί αστυνομικοί είχαν αποκλείσει τις εισόδους και εμπόδισαν ακόμη και εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να εισέλθει στο κτίριο, για να μη διαταραχθεί η αντικαταστατική διαδικασία που βρισκόταν σε εξέλιξη!

Οι αντιπρόσωποι από τα σωματεία - «σφραγίδες» έμπαιναν στο δημαρχείο από το υπόγειο πάρκινγκ, σαν τα ποντίκια, για να μην τους πάρει χαμπάρι κανένας...

Η ενημέρωση για τον τόπο διεξαγωγής των «εκλογών» για την εφορευτική επιτροπή έγινε με μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων, 5 λεπτά πριν από την έναρξη της διαδικασίας που είχε οριστεί για τις 6 μ.μ. και η οποία ολοκληρώθηκε στις 6.30 μ.μ. Οι δύο αντιπρόσωποι του Σωματείου Συνταξιούχων δεν ενημερώθηκαν ποτέ για τη διαδικασία.

Στη Φλώρινα

Στη Φλώρινα, το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου πραγματοποιήθηκε χτες με αποκλεισμό του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας.

Με διάφορα προσχήματα και αστείες δικαιολογίες η απερχόμενη ΠΑΣΚίτικη διοίκηση αρνήθηκε να αναγνωρίσει το ΣΕΕΕΝ και τον αντιπρόσωπο που εξέλεξε για το συνέδριο, ενώ την ίδια ώρα υποδέχθηκε... μετά βαΐων και κλάδων τους αντιπροσώπους του σωματείου - μαϊμού που εμφανίζεται ως... «Ενωση Εργαζομένων Καστοριάς "Η Προοπτική"» και έχει στήσει παραρτήματα σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα.

Στο Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ

Στη Θεσσαλονίκη, η πλειοψηφία του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΥΑΘ (δυνάμεις προσκείμενες σε ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ) μεθόδευσε τον αποκλεισμό του ψηφοδελτίου της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων» ΕΥΑΘ από τις χτεσινές εκλογές του σωματείου.

Οι ταξικές δυνάμεις κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα τα οποία θα συζητηθούν στο τέλος Νοέμβρη. Χτες το πρωί πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στους εργαζόμενους, καλώντας τους να μη νομιμοποιήσουν αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ