Τρίτη 9 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΕ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αποδεικνύεται η γύμνια του δημόσιου συστήματος Υγείας και στη «μεταμνημονιακή εποχή»

Για την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, οι ΤΕ Πειραιά και ΤΕ Υγείας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωση:

«Η κατάσταση του Κέντρου Υγείας της Σαλαμίνας είναι παραπάνω από τραγική, ενώ ήδη έχει κλείσει και η μονάδα ΠΕΔΥ του νησιού. Σε μια περιοχή που ζουν 75.000 κάτοικοι και που το καλοκαίρι ο πληθυσμός του νησιού υπερτριπλασιάζεται, όσοι έχουν την ατυχία να χρήζουν ιατρικής φροντίδας έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις που ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Οι βροχές με τον κυκλώνα το Σαββατοκύριακο 29 - 30 Σεπτέμβρη αποδεικνύουν όλη τη γύμνια του συστήματος Υγείας. Το Κέντρο Υγείας πλημμύρισε. Το νερό από τον 1ο όροφο σύντομα κατέβηκε στο ισόγειο, με τους γιατρούς και το προσωπικό να τρέχουν να σώσουν τον ιατρικό εξοπλισμό.

Μετά τις βροχές, γιατροί, προσωπικό και ασθενείς καλούνται να συμβιώνουν με τη μούχλα, με πεσμένους σοβάδες, με μαύρα σκουλήκια που έχουν γεμίσει τους τοίχους και τα ταβάνια που έχουν φουσκώσει. Το ακτινολογικό εργαστήριο βρέθηκε εκτός λειτουργίας (το οποίο ούτως ή άλλως δούλευε μόνο πρωινές ώρες).

Ολα αυτά συμβαίνουν μέχρι και σήμερα, 10 μέρες μετά τη βροχή. Επιβεβαιώνεται ότι και για το συγκεκριμένο χάλι την κύρια ευθύνη δεν την έχουν "τα ακραία καιρικά φαινόμενα", αλλά η ακραία ταξική πολιτική υπέρ του κεφαλαίου που υπηρετούν η κυβέρνηση, η Περιφέρεια, αλλά και η δημοτική αρχή της περιοχής.

Επιβεβαιώνεται ότι στη "μεταμνημονιακή εποχή" η οικονομία συνεχίζει να δουλεύει με κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου. Αυτήν την πολιτική υπηρετεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε αυτήν τη γραμμή συναινεί η ΝΔ, αλλά και τα άλλα κόμματα που παίζουν ρόλο "τσόντας" στο αστικό πολιτικό σύστημα (ΚΙΝΑΛ, Ποτάμι, Ενωση Κεντρώων κ.λπ.). Υπάρχουν φοροαπαλλαγές και χρηματοδοτήσεις για το κεφάλαιο, μειώσεις και φορολεηλασία για τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Στη "δίκαιη ανάπτυξη", για την οποία κοκορεύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι λαϊκές ανάγκες δεν έχουν χώρο. Αυτό ισχύει και για την Υγεία του λαού. Αντί να είναι δικαίωμα για κάθε εργαζόμενο, για κάθε νέο, άνεργο, συνταξιούχο, αυτοαπασχολούμενο, η σημερινή πολιτική την έχει μετατρέψει σε ακριβοπληρωμένο αγαθό για τους λίγους.

Πιο ειδικά στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας:

  • Δεν υπάρχουν οι ειδικότητες του καρδιολόγου, του παιδιάτρου, του οφθαλμίατρου, του ορθοπεδικού, του ουρολόγου, του δερματολόγου, του χειρουργού, του ενδοκρινολόγου, του ακτινολόγου. Φυσικά κάποιες ειδικότητες δεν προβλέπονται καν από τη σύνθεση που προβλέπουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τη σύνθεση των Κέντρων Υγείας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητες για το λαό του νησιού.
  • Η συγκοινωνία για το Κέντρο Υγείας είναι αραιή και πανάκριβη.
  • Δεν υπάρχουν θυρωρός και αρκετό προσωπικό ασφαλείας, όπως δεν υπάρχει μόνιμο συνεργείο καθαριότητας, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι ανάγκες του Κέντρου Υγείας.
  • Δεν υπάρχει τεχνική υπηρεσία για να αντιμετωπίσει άμεσα τις ζημιές.
  • Υπάρχουν ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, με την καθυστέρηση στον εφοδιασμό να ξεπερνά το τρίμηνο.
  • Ο υπέρηχος που υπήρχε στο Κέντρο Υγείας και περίμενε το εξειδικευμένο προσωπικό για να λειτουργήσει, στάλθηκε στο Κερατσίνι.
  • Στο νησί υπάρχει ακόμα ανάγκη για δημιουργία δημόσιας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, που να λειτουργεί σε 24ωρη βάση και που μπορεί να ανακουφίσει το πλήθος των νεφροπαθών στη Σαλαμίνα».

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ καλούν το λαό και τους εργαζόμενους της Σαλαμίνας να διεκδικήσουν:

1. Αμεση αποκατάσταση των ζημιών.

2. Αναβάθμιση και πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας, με όλες τις ειδικότητες που λείπουν. Να στελεχωθεί και να λειτουργήσει άμεσα το τμήμα υπερήχων.

3. Δημιουργία φαρμακείου εντός του Κέντρου Υγείας με εξειδικευμένο προσωπικό. Παροχή δωρεάν φαρμάκων στους άπορους.

Η πάλη του λαού και των εργαζομένων να συνδέεται με την ανάγκη σήμερα να υπάρχει αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ