Τρίτη 9 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Με καθολική συμμετοχή ξεκίνησε η 48ωρη απεργία των καθαριστριών

Με καθολική συμμετοχή ξεκίνησε χτες η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα των κτιρίων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που κήρυξε το Σωματείο Καθαριστριών - Καθαριστών Μαγνησίας, ενάντια στην απόφαση της Πρυτανείας να προχωρήσει στην παράδοση της καθαριότητας του Ιδρύματος σε ιδιώτη εργολάβο.

Μια απόφαση που, εκτός των άλλων, οδηγεί και στην απόλυση του συνόλου, σχεδόν, των 30 εργαζομένων καθαριστριών στα κτίρια του Βόλου και της Λάρισας, οι οποίες, λόγω ηλικίας και... γάμου, αποκλείεται να επαναπροσληφθούν από τον ιδιώτη εργολάβο που θα αναλάβει την καθαριότητα του πανεπιστημίου, καθώς στην προκήρυξη της Πρυτανείας που δημοσιεύτηκε αναφέρεται ρητώς ότι οι εργαζόμενες που θα προσληφθούν θα πρέπει να έχουν ηλικία κάτω των 25 ετών και να είναι άγαμες!

Χτες, αντιπροσωπεία της διοίκησης του Σωματείου μαζί με καθαρίστριες του Πανεπιστημίου και εκπροσώπους φοιτητικών συλλόγων επισκέφτηκαν αμφιθέατρα σχολών του Πανεπιστημίου στο Βόλο, ενημερώνοντας τους φοιτητές και καλώντας τους να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα τους.

Σήμερα, Τρίτη, δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας, θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στο «Θόλο» του Πανεπιστημίου, στις 12 το μεσημέρι, όπου καλούνται να παραστούν και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι κι άλλοι φορείς. Κάλεσμα στήριξης της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης απευθύνει το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ